Jacobs, Duplantis και Mihambo υπόσχονται μεγάλες στιγμές απόψε στο Βερολίνο

 Runbeat Team   12:09 04-02-2022  

Jacobs, Duplantis και Mihambo υπόσχονται μεγάλες στιγμές απόψε στο Βερολίνο


Μετά την Οστράβα η δράση μεταφέρεται απόψε στο Βερολίνο με τη διεξαγωγή του ISTAF Indoor, μία ακόμη «ασημένια» διοργάνωση κλειστού στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το «παρών» θα δώσουν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, ενώ σίγουρα ξεχωρίζουν τα ονόματα του Marcell Jacobs, του Armand Duplantis και της Malaika Mihambo.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας του χρυσού Ολυμπιονίκη στα 100μ. και 4Χ100μ., Marcell Jacobs μετά το Τόκιο. Ο 27χρονος επιστρέφει στο Βερολίνο με όμορφες αναμνήσεις από το περσινό ISTAF Indoor. Αν και τερμάτισε 2ος πίσω από τον Arthur Cisse από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Jacobs σημείωσε ατομικό ρεκόρ (6,56), το οποίο στη συνέχεια βελτίωσε σε 6,47 όταν κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο κλειστού στίβου.

 

Ο Cisse θα επιστρέψει επίσης στο Βερολίνο, οπότε η μεταξύ τους μάχη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Γερμανός Kevin Kranz, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 6,59, και ο Jimmy Vicaut (6,48) από τη Γαλλία είναι επίσης στη λίστα εκκίνησης.

Ο Armand Duplantis στο παρελθόν έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο Βερολίνο καθώς το 2018 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ U20 και άλμα στα 6,05μ. Κέρδισε επίσης στη συνάντηση ISTAF του Βερολίνου στον ανοικτό στίβο τόσο το 2019 όσο και το 2020.

«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από το Βερολίνο, οπότε ανυπομονώ πραγματικά να αγωνιστώ στο ISTAF Indoor για πρώτη φορά», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.

Στόχος του Σουηδού είναι να ξεπεράσει αρχικά τα 6.02μ. που αποτελεί το ρεκόρ αγώνα και κρατά από το 2015 από τον Renaud Lavillenie και κατ’ επέκταση το Παγκόσμιο ρεκόρ! «Είναι πραγματικά καιρός για ένα παγκόσμιο ρεκόρ στη Γερμανία», είπε ο Duplantis, ο οποίος κέρδισε στην Καρλσρούη την περασμένη εβδομάδα με άλμα στα 6.02μ.

Στο επί κοντώ θα πάρουν μέρος επίσης ο Αμερικανός KC ​​Lightfoot και ο Πολωνός Piotr Lisek.

Η η φγη Η Mihambo αρχικά σχεδίαζε να αγωνιστεί μόνο στα 60 μέτρα στο Βερολίνο, αλλά τελικά αποφάσισε να συμμετάσχει και στο μήκος που είναι το κύριο αγώνισμά της. «Η προπόνησή μου πηγαίνει πολύ καλά και γι' αυτό, μαζί με τον προπονητή μου, αποφάσισα να συμμετάσχω και στο μήκος στο Βερολίνο», είπε η Mihambo. Η ισχυρότερη αντίπαλός της θα μπορούσε να είναι η Σουηδή χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Khaddi Sagnia, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ κλειστού στίβου 6,92μ.

Από εκεί και πέρα, η Γερμανίδα ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα, Gina Luckenkemper, επιστρέφει στους αγώνες εσωτερικού χώρου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και θα αγωνιστεί στα 60 μέτρα. Η βορειοαμερικανίδα κάτοχος του ρεκόρ κλειστού στίβου Sharika Nevis θα αντιμετωπίσει τη Φινλανδή Reetta Hurske και τη Γερμανίδα Cindy Rohleder στα 60 μέτρα με εμπόδια γυναικών, ενώ ο «χάλκινος» πρωταθλητής κόσμου στον κλειστό στίβο, Aurel Manga από τη Γαλλία είναι το φαβορί στα 60 μέτρα με εμπόδια.