Και ο Στέλιος Μαλακόπουλος στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης!

 Runbeat Team   11:35 27-09-2021  

Και ο Στέλιος Μαλακόπουλος στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης!


Οι προκλήσεις δε σταματούν για τον Στέλιο Μαλακόπουλο το 2021. Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος στην κατηγορία Τ62 ο Έλληνας παραολυμπιονίκης θέτει ένα νέο στόχο: το άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα!

 

Θα είναι «παρών» στο Αρκαλοχώρι την προσεχή Κυριακή 3/10 και όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου Κρήτης αποτελεί «μεγάλη μας τιμή η συμμετοχή του υπεραθλητή Στέλιου Μαλακόπουλου στον αγώνα 5 χιλιομέτρων στο Αρκαλοχώρι, με στόχο να καταρρίψει το άτυπο "παγκόσμιο ρεκόρ" κάνοντας χρόνο κάτω από 18 λεπτά».

Ο Στέλιος Μαλακοπουλος έχασε και τα δύο του πόδια μετά από σοβαρό τροχαίο στα 19 του χρόνια. Παρόλα αυτά τίποτα δεν θα μπορούσε να τον κράτησε μακριά από τον αθλητισμό, τον οποίο αγαπούσε από μικρό παιδί. Επέλεξε το στίβο και η εξέλιξή του είναι αξιοσημείωτη. Είναι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στην κατηγορία του στα 100μ., 200μ. και 400μ., ενώ στο μήκος κατάφερε φέτος να καταρρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 7.04μ., επίδοση που πέτυχε νωρίς το καλοκαίρι, αλλά και στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο όπου κατέλαβε την 4η θέση. Συμμετείχε και στα 400μ., όπου ήταν 8ος.

Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του και στις μεγαλύτερες αποστάσεις καθώς δήλωσε συμμετοχή στα 5χλμ στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης!