Kalamata Street Pole Vault: Καλό ντεμπούτο για την Πόλακ, εξαιρετικές επιδόσεις από τους μικρούς

 Runbeat Team   8:09 13-05-2023  

Kalamata Street Pole Vault: Καλό ντεμπούτο για την Πόλακ, εξαιρετικές επιδόσεις από τους μικρούς


Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε χθες στην πλατεία της Καλαμάτας προκειμένου να παρακολουθήσει από το κοντά το Kalamata Street Pole Vault που με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος.

Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίστηκαν είχαν μία καλή παρουσία. Στις γυναίκες, η Ελένη Πόλακ με καλύτερο άλμα στα 4.42μ. κατέκτησε την 2η θέση, ενώ νικήτρια ήταν η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι επίσης στα 4.42 μέτρα.

 

Όσον αφορά στην Πόλακ, έκανε έναν καλό αγώνα κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μεγαλύτερες επιδόσεις. Η πρωταθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ξεκίνησε με άλμα στα 4.18μ., ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, πέρασε με την τρίτη τα 4.34μ. και 4.42μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4.40μ., δίχως επιτυχία. Η Πόλακ θα κάνει ένα πέρασμα και από τους διασυλλογικούς αγώνες, ενώ στις 17 του μηνός θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Φιλοθέης.

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η παρουσία της Αμαλίας Φλώρου-Δημητριάδου, η οποία σημείωσε ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 4.18μ. και πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η άλτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη κι έδειξε πως στη διοργάνωση του Ισραήλ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία.

Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στα 4.26 μ. ύψος που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Σπουδαία επίδοση σημείωσε και η Αναστασία Μπουμπουλίδη που ανέβηκε πάνω από τα 4.00 μέτρα. Η 15χρονη βελτίωσε το 3.85 μ. που είχε πετύχει στον κλειστό στίβο.

Στον αγώνα των ανδρών ο Γιάννης Ρίζος πήρε τη δεύτερη θέση έχοντας καλύτερο άλμα στα 5.30μ., ενώ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.45 μέτρα. Την πρώτη θέση πήρε ο Σλοβένος Ρόμπερτ Ρενέρ που ξεπέρασε τα 5.45 μέτρα. Την πρώτη τριάδα έκλεισε ο Κύπριος Χρήστος Ταμάνης με 5.10 μέτρα.  

Ο Παύλος Κριαράς ξεπέρασε τα 5.00μ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο μίτινγκ. Ο 17χρονος πρωταθλητής με την επίδοση αυτή επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ενώ βελτίωσε κατά δέκα εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο άλτης που προπονείται με τον Κώστα Τσαταλό το χειμώνα στον κλειστό στίβο είχε κάνει άλμα στα 5.10 μέτρα.

Το πρόγραμμα των αγώνων στην Καλαμάτα ξεκίνησε το πρωί με τους αθλητές και τις αθλήτριες Κ16. Εκεί ξεχώρισε η 14χρονη Αριάδνη Μήρτσιου που πέρασε τα 4.00 μέτρα. Η αθλήτρια του Κερκυραϊκού που γυμνάζεται με τον Μάκη Τζήλιο είχε δείξει από νωρίς στη σεζόν τις ικανότητές της, αφού είχε ξεπεράσει τα 3.85 μ. στη διάρκεια του διασυλλογικού Κ16. Η Μήρτσιου πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην ηλικία της. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και μία άλλη νεαρή αθλήτρια, η Γεωργία Τρανού που ανέβηκε πάνω από τα 3,80 μέτρα.

Δείτε αποτελέσματα