Κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον κλειστό στίβο ο Jacob Ingebrigtsen

 Runbeat Team   9:35 25-01-2023  

Κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον κλειστό στίβο ο Jacob Ingebrigtsen


Δεν εξελίχθηκε όσο καλά θα ήθελε η προετοιμασία στη Σιέρα Νεβάδα για τον Jacob Ingebrigtsen, ο οποίος εγκατέλειψε άρον-άρον το προπονητικό κέντρο της Ισπανίας.

Ο Νορβηγός ρέκορντμαν ταλαιπωρείται από ίωση τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει στις προπονήσεις, ενώ φαίνεται να είναι αμφίβολη ακόμα και η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη.

 

Όπως επισήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο κανάλι NRK της Νορβηγίας, «αποφάσισα να φύγω από τη Σιέρα Νεβάδα και να επιστρέψω σπίτι μου μετά από δύο εβδομάδες λόγω συνεχών υποτροπών στο κρυολόγημα που με ταλαιπωρεί. Μόλις ανέβαζα ρυθμό στην προπόνηση ο οργανισμός μου αντιδρούσε».

Ο Ingebrigtsen είχε προγραμματίσει το ντεμπούτο του στον κλειστό στις αρχές Φεβρουαρίου στο Λίεβιν, όπου θα αγωνιζόταν στα 1.500μ. και στη Μαδρίτη για να αγωνιστεί στα 3.000μ. έχοντας μάλιστα ως στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ.

Όπως φαίνεται όμως δύσκολα θα τα προλάβει. «Πρέπει να δω πως θα εξελιχθεί η προπόνησή μου ως το τέλος της εβδομάδας και αναλόγως θα αποφασίσω τι θα κάνω με τον κλειστό στίβο. Δεν βλέπω εύκολο να προλαβαίνω να αγωνιστώ στη Μαδρίτη, αλλά και στο Λίεβιν. Για να αγωνιστώ θα πρέπει να είμαι έτοιμος».

Επιστρέφοντας στη Νορβηγία, πάντως, αισθάνεται πολύ καλύτερα και πλέον όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσει η προπόνησή του για να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.