Καραλής και Πόλακ αγωνίζονται στο Όσιγεκ αύριο (22/02)

 Runbeat Team   20:42 21-02-2023  

Καραλής και Πόλακ αγωνίζονται στο Όσιγεκ αύριο (22/02)


Λίγο μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Εμμανουήλ Καράλης αύριο (22/02) θα κάνει το τελικό τεστ ενόψει του μεγάλου αγώνα στόχο της χειμερινής περιόδου.

O 23χρονος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ θα πάρει μέρος στο διεθνές μίτινγκ του Όσιγεκ και θα προσπαθήσει να δείξει σταθερότητα στα μεγάλα άλματα μετά από τα 5,86 μ. που σημείωσε το Σάββατο στο ΣΕΦ με το οποίο κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Ο Καραλής στον αγώνα της Κροατικής πόλης θα τεθεί αντιμέτωπος με 11 άλτες. Ουσιαστικοί αντίπαλοι του, όμως, είναι ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ (5,72 μ. φέτος) και ο Γερμανός Τζίλιαν Λάντγουιγκ που το 2023 έχει ξεπεράσει και αυτός τα 5,72 μέτρα. 

 

Ο πρωταθλητής μας που προπονείται με τον πατέρα του, Χάρη Καραλή με τα 5,86 μ. που σημείωσε στο Πρωτάθλημα είναι ο τρίτος καλύτερος άλτης του επί κοντώ για φέτος στην Ευρώπη.  

Στο bronze μίτινγκ του επί κοντώ “Γιόσιπ Γκάσπαρατς” θα αγωνιστεί και η Ελένη Πόλακ. Η 26χρονη άλτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να γράψει επίδοση καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,20 μ. και στόχος της αύριο είναι να σημειώσει μια καλή επίδοση κοντά στα 4,40 μ. που σημείωσε στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά στις 28 Ιανουαρίου. Στο μίτινγκ της κροατικής πόλης θα πάρουν μέρος εννιά αθλήτριες μεταξύ των οποίων η Ιταλίδα Σόνια Μαλαβίσι που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση από τις μετέχουσες με 4,42 μέτρα.