Καραλής: «Στόχος μου το 5.90μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα»

 Runbeat Team   15:41 13-02-2024  

Καραλής: «Στόχος μου το 5.90μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα»


Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει ξεκινήσει κάπως νωθρά τη φετινή αγωνιστική χρονιά καθώς το καλύτερο άλμα του το πέτυχε προχθές Κυριακή 11/2 στο Παρίσι ξεπερνώντας τα 5.60μ.

Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αντίθετα, δηλώνει αισιόδοξος και βάζει ψηλά τον πήχη ενόψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένο για το προσεχές σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Ο νεαρός επικοντιστής μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για την έως τώρα πορεία του και για τους στόχους του.

 

«Αν πάει καλά στο ΣΕΦ θέλω να πηδήσω 5,90μ., θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου πως είμαι έτοιμος να διεκδικήσω κάτι παραπάνω στο Παγκόσμιο κλειστού. Δε θέλω να πάω στη Γλασκώβη μόνο με το ράνκινγκ θέλω μια καλή επίδοση. Σε κάθε περίπτωση ο μεγάλος στόχος για εμένα είναι οι αγώνες του ανοιχτού», είπε ο Καραλής λίγα 24ωρα πριν το Πανελλήνιο του ΣΕΦ.

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση που πάντα μου αρέσει να αγωνίζομαι. Μου αρέσει πολύ και το ΣΕΦ. Το Σαββατοκύριακο θέλουμε να γεμίσουμε το στάδιο. Είναι καλό και για όλους τους αθλητές να καταλαβαίνουν πως είναι να αγωνίζεσαι σε ένα γεμάτο στάδιο. Ο στίβος έχει πολλούς καλούς αθλητές και πιστεύουμε πως μπορούμε να τον κάνουμε mainstream. Νομίζω πως μπορεί να γίνει μια νέα αρχή για το στίβο μας και να αποκτήσει επιπλέον δυναμική από αυτή που έχει ήδη αναπτύξει».

Ο Καραλής στους πρώτους του αγώνες είχε κάποια προβλήματα με τα κοντάρια του και δεν κατάφερε να πηδήσει όσο καλά ήθελε. «Διαπιστώσαμε πως πρέπει να αφήσουμε ένα κοντάρι γιατί έχει θέμα στη λαβή. Γενικά αυτά συμβαίνουν στο επί κοντώ, το οποίο είναι απρόβλεπτο αγώνισμα. Πέρυσι πριν το ΣΕΦ έκανα τρεις μέτριους αγώνες ωστόσο μετά έκανα πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι αθλητής του κόσμου και της ατμόσφαιρας, αυτό με βοηθάει. Όμως με βοηθάει πολύ ότι πιστεύουν σε εμένα οι προπονητές μου. Εγώ πάντα πιστεύω σε εμένα, αλλά αν έχεις και τη στήριξη της ομάδας θες να πας καλύτερα».

Αναφορικά με το πως αξιολογεί το επίπεδο του αγωνίσματος παγκοσμίως είπε: «Μέχρι τώρα δεν έχουν πηδήσει όλοι καλά. Πολλοί επικεντρώνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλοι θέλουμε να πηδήσουμε ψηλά, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι φοβερό. Πολλή προπόνηση για τώρα και να περιμένουμε να βγει παρακάτω», ο Καραλής αναφέρθηκε και στον Γιάννη Ρίζο, που κάνει καλή σεζόν. «Χαίρομαι για το Γιάννη, πιστεύω πως είναι ένας αθλητής που μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα. Ο συναγωνισμός πάντα βοηθάει».

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει το Σαββατοκύριακο (17-18/2) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η είσοδος στους θεατές θα είναι ελεύθερη!