Καρλ Λιούις: «Ας μεγαλώσουν και το καλάθι στο μπάσκετ για να μπαίνουν όλες οι βολές μέσα»

 Runbeat Team   9:18 23-02-2024  

Καρλ Λιούις: «Ας μεγαλώσουν και το καλάθι στο μπάσκετ για να μπαίνουν όλες οι βολές μέσα»


Οι αλλαγές που δρομολογεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία στο άλμα εις μήκος (δες ΕΔΩ) έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και έχουν φέρει τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια.

Από τη μία πλευρά οι υποστηρικτές της ιδέας θεωρούν ότι θα είναι πιο δίκαιος ο αγώνας καθώς θα μετρώνται ουσιαστικά όλα τα άλματα και οι αντιρρησίες  υποστηρίζουν ότι χάνεται η δυσκολία του αγωνίσματος που το έκανε τόσο ξεχωριστό.

Θέση για τις αλλαγές πήρε και ο θρύλος του στίβου, ο εννέα φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Καρλ Λιούις, ο οποίος δε φαίνεται να συμφωνεί με τα όσα αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

 

«Θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι την πρωταπριλιά για να το ανακοινώσουν», είπε αρχικά γελώντας και στη συνέχεις πρόσθεσε: «Η απόφαση αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει: ότι το μήκος είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα στον στίβο. Οι αλλαγές ουσιαστικά αφαιρούν το πιο δύσκολο κομμάτι του αγωνίσματος που έγκειται στην ικανότητα του αγωνιζόμενου. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κάνουν μεγαλύτερο το καλάθι του μπάσκετ για να μην χάνονται εύκολα οι ελεύθερες βολές».

Σύμφωνα με τον Καρλ Λιούις, «η ιδέα δε θα λειτουργήσει και δε θα βελτιώσει τις επιδώσεις. Όλοι οι άλτες που έχουν πηδήξει πάνω από 8.80μ. είναι ακόμα ζωντανοί. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσετε να τους ρωτάτε πώς το έκαναν και να σταματήσετε να προσπαθείτε να κάνετε όλα τα άλλα», κατέληξε απευθυνόμενος στα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Λιούις να υπενθυμίσουμε ότι έχει ατομικό ρεκόρ 8.87μ., ενώ κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ είναι ο Μάικ Πάουελ με 8.95μ.