Κατεβαίνει στα 400μ. η McLaughlin-Levrone στο μίτινγκ του Παρισιού

 Runbeat Team   16:46 23-05-2023  

Κατεβαίνει στα 400μ. η McLaughlin-Levrone στο μίτινγκ του Παρισιού


Την πρόθεσή της να αγωνιστεί στο μίτινγκ του Παρισιού της σειράς των Wanda Diamond League στις 9 Ιουνίου εξέφρασε η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μέτρων με εμπόδια, Sydney McLaughlin-Levrone.

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια δήλωσε συμμετοχή στα 400μ. και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κούρσα της αρκετούς μήνες μετά τον τελευταίο της αγώνα. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Όρεγκον με χρόνο 50.68 και σίγουρα αναμένεται να είναι ακόμα πιο γρήγορη στην απόσταση χωρίς τα εμπόδια.

 

Η 23χρονη πρωταθλήτρια αγωνίστηκε για τελευταία φορά στα 400μ. το 2021, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 50.07 και το σημείωσε το 2018.

Ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις καθώς στην εκκίνηση των 400μ. θα βρεθεί και η πρωταθλήτρια της Δομινικανής Δημοκρατίας, Marileidy Paulino, η οποία είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχοντας ατομικό ρεκόρ 48.99.

Από εκεί και πέρα, στο στάδιο Charlety του Παρισιού θα βρεθούν και άλλοι σπουδαίοι Αμερικανοί αθλητές καθώς έχει ήδη επισημοποιηθεί η συμμετοχή των Noah Lyles, Grant Holloway και Devon Allen, αλλά και των Katie Moon και Sandi Morris στο επί κοντώ. Παρούσα θα είναι και η Ολυμπιονίκης Valarie Allman στη δισκοβολία και o Rai Benjamin στα 400 μέτρα με εμπόδια.