Κατερίνα Στεφανίδη: «Στόχος μου να κάνω την καλύτερη φετινή μου επίδοση στη Γλασκόβη»

 Runbeat Team   14:34 27-02-2024  

Κατερίνα Στεφανίδη: «Στόχος μου να κάνω την καλύτερη φετινή μου επίδοση στη Γλασκόβη»


Η Κατερίνα Στεφανίδη αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού, αλλά και του Παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού. Τα έντεκα μετάλλια που έχει κερδίσει σε μεγάλες διοργανώσεις και η τεχνική της αποτελούν την παρακαταθήκη της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα είναι παρούσα για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και αρχικός της στόχος είναι να βελτιώσει το 4.64μ. που έχει πετύχει φέτος.

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ οριοθετεί τους στόχους της και αναφέρεται στα μελλοντικά της σχέδια.

 

«Η προετοιμασία μου έχει πάει πολύ καλά. Θα έλεγα πως έχω κάνει μία από τις καλύτερες προετοιμασίες τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, σίγουρα των τελευταίων τριών, τεσσάρων ετών.

Αν με ρώταγαν πριν ένα μήνα ποιος ήταν ο στόχος μου, θα έδινα διαφορετική απάντηση σχετικά με τη διοργάνωση της Γλασκόβης. Ωστόσο μια λοίμωξη που με κράτησε για 10 ημέρες εκτός προπονήσεων μου άλλαξε τα σχέδια. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη που επανήλθα από τη λοίμωξη και θα είμαι στη Γλασκόβη. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να προκριθώ, γιατί ο τραυματισμός στη Βουδαπέστη θα μπορούσε να με αφήσει εκτός διοργάνωσης», είπε αρχικά η αθλήτρια που θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού έχει προηγηθεί η τρίτη θέση στο Παγκόσμιο του Πόρτλαντ και η τρίτη στη διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ το 2018.

«Ο στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη φετινή επίδοση, έστω κι αν μετά την αρρώστια έμεινα λίγο πίσω. Είμαι σε καλή κατάσταση, θα μπορούσα να κάνω την έκπληξη, ωστόσο ο τρόπος που προσεγγίζουμε αυτή τη διοργάνωση είναι απλά ένα βήμα πηγαίνοντας προς το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Ένα φετινό ρεκόρ θα ήταν σημαντικό και θα μου ανέβαζε την ψυχολογία», είπε η αθλήτρια και συμπλήρωσε:

Κατερίνα Στεφανίδη: «Στόχος μου να κάνω την καλύτερη φετινή μου επίδοση στη Γλασκόβη» runbeat.gr

«Πάντα ο στόχος είναι ο ανοιχτός, πόσο μάλλον σε μια ολυμπιακή χρονιά. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τη φετινή χρονιά είναι όπως έγινε και το 2016, όλα βήμα, βήμα. Γι’  αυτό και δε θα πάω στη Γλασκόβη με στόχο να κάνω 15-20 πόντους ρεκόρ, αλλά έναν πόντο ρεκόρ, ώστε να φαίνεται πως υπάρχει βελτίωση. Παρόλα αυτά βλέπουμε στην προπόνηση στοιχεία που βλέπαμε όταν πήδαγα 4.80μ. και 4.85 μέτρα. Δε μου έχει βγει ακόμη, ωστόσο είμαστε μόλις στον Φεβρουάριο και έχω αρκετή υπομονή. Από τη στιγμή που είμαι υγιής θα βγει. Αν δεν είναι η Γλασκόβη δεν πειράζει. Θέλω να κάνω πολλούς αγώνες για τον ανοιχτό. Αν με ρωτούσες τέτοια εποχή το 2016 ποιος είναι ο στόχος σου θα έλεγα να μπω στον τελικό των Ολυμπιακών. Και για το 2024 λοιπόν αυτός είναι ο στόχος. Για να μιλάμε για μετάλλια πρέπει πρώτα να είσαι σε κατάσταση να μπεις στον τελικό. Αυτό κάνουμε και φέτος. Πηγαίνουμε βήμα, βήμα να φτάσουμε τον Αύγουστο να μιλάμε για μετάλλια, αφού πρώτα ξέρουμε πως υπάρχει μια σιγουριά στα 4.60μ. με 4.70μ. ώστε να μπορώ να μπω στον τελικό».

Η αθλήτρια αναφέρθηκε και στο σύστημα ράνκινγκ που δίνει πλέον πρόκριση στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη.

«Δυστυχώς το σκορ μετράει με βάση την επίδοση και τη θέση, όμως, οι βαθμοί της θέσης αλλάζουν ανάλογα με τη διοργάνωση που μετέχεις. Για εμένα είναι λίγο προβληματικό αυτό το σύστημα γιατί αντί να βάζει ουσία στο συναγωνισμό, αξιολογείται με βάση το πως ονομάζεται ένας αγώνας.

Θα έπρεπε η βαθμολογία να εξαρτάται από τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που μετέχουν στη διοργάνωση και όχι το όνομα του μίτινγκ».

Δείτε το βιογραφικό της Κατερίνας Στεφανίδη