Κατερίνα Στεφανίδη: «Το να βγει η προπόνηση χωρίς τραυματισμούς φέτος είναι πιο σημαντικό από τα μετάλλια»

 Runbeat Team   14:14 23-05-2023  

Κατερίνα Στεφανίδη: «Το να βγει η προπόνηση χωρίς τραυματισμούς φέτος είναι πιο σημαντικό από τα μετάλλια»


Η δύναμη της λέξης θρύλος έχει να κάνει με τον “θόρυβο” που δημιουργεί κάτι σπουδαίο. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κάθε δικαίωμα να αποκαλείται θρύλος! 

Το 2014 ξεκίνησε να ανεβαίνει στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων (ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) ως γυναίκα και από τότε έχει κρεμάσει στο λαιμό της 11 ακόμη μετάλλια! Και οι επιτυχίες της είχαν ξεκινήσει όταν ήταν ακόμη κορασίδα, συνεχίστηκαν ως έφηβη και ως γυναίκα συνεχίζει να γράφει τη δική της μοναδική ιστορία!

 

Όλα τα παραπάνω όμως έχουν εξήγηση, έχουν ερμηνεία.. Γιατί η 33χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ όταν μπαίνει σε έναν αγώνα θα κάνει αυτό που μπορεί και ίσως κάτι παραπάνω: «Νομίζω υπάρχει κάτι έμφυτο σε αυτό. Το δουλεύεις κάθε χρόνο. Το χτίζεις σιγά σιγά μέσα στη χρονιά και είσαι στο καλύτερο σου στον αγώνα που έχει σημασία.

Το έχω από μικρή αυτό οπότε νομίζω ότι υπάρχει κάτι έμφυτο», είπε μιλώντας στο επίσημο κανάλι του ΣΕΓΑΣ.

Όσο για το εάν έχει καταφέρει να… γυρίσει αγώνα που μπήκε και δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, η Στεφανίδη απαντά: «Ναι. Με την ψυχολογία. Όταν πω είμαι εδώ για να το διασκεδάσω, τελικά αυτό αλλάζει και το αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στους στόχους που έχει θέσει η ίδια και ο σύζυγος και προπονητής της Μίτσελ Κρίερ για τη φετινή χρονιά, απάντησε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντική χρονιά για να βάλω μια βάση προπόνησης την οποία είχα χάσει λόγω του τραυματισμού το φθινόπωρο του 2019. Αυτό το βάζουμε πιο ψηλά από επίδοση ή μετάλλιο ή οτιδήποτε, γιατί η προπόνηση που θα βάλουμε φέτος είναι πιο σημαντική από την προπόνηση που θα βάλουμε του χρόνου πηγαίνοντας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η βάση που θα μπει φέτος είναι πολύ σημαντική για του χρόνου. Οπότε το να καταφέρω να μείνω υγιής και να βγει η προπόνηση που θα θέλαμε είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα στόχος είναι να βγει η σωστή προπόνηση ακόμη και ας μην βγαίνουν οι επιδόσεις. Πιστεύω ότι αν βγει η σωστή προπόνηση θα αισθανθώ καλά ψυχολογικά και θα βγουν οι επιδόσεις έστω και αργότερα. Αλλά και να μην βγουν είναι σίγουρα ο πρώτος στόχος να βάλω προπόνηση γιατί είχα χάσει τρία χρόνια ουσιαστικά».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ