Κέρδισε την υπόθεση ντόπινγκ και επιστρέφει με στόχο την Ολυμπιάδα ο Kumari Taki

 Runbeat Team   14:24 14-09-2023  

Κέρδισε την υπόθεση ντόπινγκ και επιστρέφει με στόχο την Ολυμπιάδα ο Kumari Taki


Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500 νέων, Kumari Taki, επέστρεψε στις προπονήσεις και είναι έτοιμος να επανέλθει στη δράση καθώς κέρδισε την υπόθεση ντόπινγκ για την οποία είχε κατηγορηθεί πέρυσι.

Ο 24χρονος δρομέας είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο που του έγινε στις 22 Ιουλίου 2022 στη Ντόχα σε απαγορευμένες ουσίες με αποτέλεσμα να του επιβληθεί τετραετής αποκλεισμός. Ωστόσο, ο Taki προσέφυγε δικαστήριο Sports Dispute Tribunal (SDT), το οποίο και τον δικαίωσε.

Ο Κενυάτης πρωταθλητής εδρεύει πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει στρέψει το ενδιαφέρον στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

 

Σε δηλώσεις του στο Athletics News ο νεαρός τόνισε αρχικά ότι, «είχα χάσει την ελπίδα να αγωνιστώ ξανά, αλλά είμαι χαρούμενος που κέρδισα την υπόθεσή μου και τώρα εστιάζω στον κλειστό στίβο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού για τη νέα σεζόν».

Προπονείται στο Spokane Valley της Ουάσιγκτον και προσπαθεί να επιστρέψει στην πρότερη φόρμα του. «Το σώμα μου είχε χάσει τη φόρμα του καθώς είχα σταματήσει τις προπονήσεις για λίγο, αλλά χαίρομαι που ανεβάζω ρυθμούς σιγά-σιγά με στόχο να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο του χρόνου, είπε ο Taki.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε υπάρξει παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1500μ. U18 το 2015 και στόχος του είναι να μπορέσει να ανταγωνιστεί σε αυτό το αγώνισμα αθλητές κορυφαίου επιπέδου όπως οι Jacob Ingebrigtsen και Josh Kerr.