Κοντράρονται στο μίλι οι Kerr, Ingebrigtsen και Nuguse στο Γιουτζίν

 Runbeat Team   10:42 14-03-2024  

Κοντράρονται στο μίλι οι Kerr, Ingebrigtsen και Nuguse στο Γιουτζίν


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της θερινής σεζόν στον στίβο, η οποία θα ξεκινήσει νωρίς φέτος καθώς βρίσκονται προ των πυλών οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ήδη αρκετοί πρωταθλητές επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους σε μεγάλα μίτινγκ, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί και οι πρώτες μεγάλες… κόντρες.

Οι Josh Kerr, Jakob Ingebrigtsen και Yared Nuguse θα συναντηθούν στον αγώνα μιλίου στην 5η συνάντηση του Wanda Diamond League στου Γιουτζίν στις 25 Μαΐου.

 

Οι τρεις κορυφαίοι δρομείς αναμένεται να δώσουν μία ανεπανάληπτη… παράσταση και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το νικητή. Οι τρεις τους έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν στο μίλι.  

Η τελευταία φορά που η τριάδα συγκρούστηκε ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, όταν ο Nuguse τερμάτισε πέμπτος την ίδια ώρα που ο Kerr κέρδιζε την κούρσα αφήνοντας δεύτερο τον Ingebrigtsen.

Την ίδια ώρα, τρεις σπουδαίες επικοντίστριες επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη συνάντηση Wanda Diamond League που θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου στη Ντόχα.

Ο λόγος για τις Katie Moon, Nina Kennedy και  Molly Caudery. Οι δύο πρώτες μοιράστηκαν τον τίτλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον περασμένο Αύγουστο ξεπερνώντας τα 4.90μ., ενώ η Βρετανίδα ήταν πέμπτη στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 4.86μ.

Στο ίδιο μίτινγκ έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Wilma Murto, η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού, Sandi Morris, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού στίβου το 2022, Tina utej και η πρωταθλήτρια Παναμερικανικών Αγώνων, Bridget Williams.

Στην Ντόχα θα κάνει ντεμπούτο στον ανοικτό στίβο και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 3000μ. στιπλ, Soufiane El Bakkali.

Ο Mondo Duplantis από την πλευρά του θα ξεκινήσει τη θερινή σεζόν αγωνιζόμενος στο Diamond League που θα διεξαχθεί στις 20 Απριλίου στο Ξιαμέν της Κίνας και στη συνέχεια στο Σουσχού στις 27 Απριλίου.