Κορυφαία επίδοση για φέτος από την Πεσιρίδου, νέο ατομικό ρεκόρ από την Εμμανουηλίδου (vid)

 Runbeat Team   10:11 16-02-2023  

Κορυφαία επίδοση για φέτος από την Πεσιρίδου, νέο ατομικό ρεκόρ από την Εμμανουηλίδου (vid)


Εξαιρετική παρουσία είχαν τόσο η Ελισάβετ Πεσιρίδου αγωνιζόμενη στα 60μ. εμπ. όσο και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 60μ. στο μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Βελιγράδι. Και οι δύο αθλήτριες βελτίωσαν τη φετινή τους επίδοση, ενώ η δεύτερη σημείωσε και νέο εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ.

 

Η Πεσιρίδου έδειξε βελτιωμένη σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες της τερματίζοντας στην 3η θέση με επίδοση 8.18, ενώ νωρίτερα στα προκριματικά είχε τερματίσει σε 8.12.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου θα προσπαθήσει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την επίδοσή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προκειμένου να διατηρηθεί σε θέση πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Παράλληλα η χθεσινή παρουσία της, της έδωσε πολύτιμους βαθμούς και για το Παγκόσμιο του ανοιχτού.

Δείτε την κούρσα της


Νικήτρια της κούρσας ήταν η Γκρέτα Κερέκες από την Ουγγαρία με 8.07 και δεύτερη η Κύπρια Δάφνη Γεωργίου με 8.11.

Η Αναΐς Καραγιάννη δε βρέθηκε σε καλή μέρα, σημείωσε 8.32 στον προκριματικό και δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Βελτιώνεται συνεχώς η Εμμανουηλίδου

Παρά τις τρεις άκυρες εκκινήσεις στον τελικό των 60 μ. στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου ήταν εντυπωσιακή τερματίζοντας στην τρίτη θέση με το εκπληκτικό 7.30 που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η 20χρονη παρά τις τρεις ανακλήσεις δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία επίδοση, που θα την ανεβάσει και στο ράνκινγκ, στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Η αθλήτρια ης Κατερίνας Αλεξοπούλου συνέχισε με εντυπωσιακό τρόπο τις εμφανίσεις της, αφού είχε προηγηθεί στο τέλος Ιανουαρίου το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες Μεσογειακών Χωρών Κ23 με 7.37. Στον προκριματικό του αγωνίσματος η αθλήτρια είχε τερματίσει στην πρώτη θέση της σειράς της με 7.41.

Η Εμμανουηλίδου θα ταξιδέψει σήμερα για την Αθήνα, όπου θα παραμένει για τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Το 7.30 είναι η ένατη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, την οποία κατέχουν ακόμη η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Εύη Νεσούδη.

Δείτε την κούρσα της


Νικήτρια του αγώνα ήταν η Άσερ Σμιθ με 7.13 και δεύτερη η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου με 7.27 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στην ίδια διοργάνωση ο Πέτρος Χατζίου αγωνίστηκε στο επί κοντώ και κατέλαβε την τέταρτη θέση με άλμα στα 5,30 μέτρα.