Κορυφαίοι αθλητές θα δώσουν ραντεβού την Κυριακή 28/5 στα «Βενιζέλεια-Χανιά»

 Runbeat Team   12:01 23-05-2023  

Κορυφαίοι αθλητές θα δώσουν ραντεβού την Κυριακή 28/5 στα «Βενιζέλεια-Χανιά»


Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθούν και φέτος τα «Βενιζέλεια-Χανιά», τα οποία έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή 28 Μαΐου στο Στάδιο Έλενα Βενιζέλου.

Το μίτινγκ συγκαταλέγεται στη σειρά Bronze World Athletics Tour και το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 12 αγωνίσματα με έντονο ενδιαφέρον καθώς θα λάβουν μέρος σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες.

Αναμφίβολα τα αγωνίσματα που ξεχωρίζουν είναι το Τριπλούν και η σφυροβολία ανδρών που οι θέσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων είναι ανοικτές.

 

Ξεχωρίζει η παρουσία του Ινδού Sreeshankar στο μήκος που έχει ατομικό ρεκορ 8.42μ., ενώ από ελληνικής πλευράς το «παρών» θα δώσουν οι Χανιώτες Χρήστος Φραντζεσκάκης και Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, η Δήμητρα Γναφάκη στα 400μ. εμπ., αλλά και πολλοί πρωταθλητές που πάντα τοποθετούν στο πρόγραμμα προετοιμασίας τους το μίτινγκ στα Χανιά.

Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι τα εξής:

Ανδρών: 100μ – 400μ – 1500μ – 110μ εμπόδια – Άλμα σε μήκος – Άλμα Τριπλούν – Σφυροβολία

Γυναικών: 100μ – 400μ – 100μ εμπόδια – 400μ εμπόδια – Άλμα σε Ύψος

Το μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά» διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, τον ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και τον ΑΟ Κύδων Χανίων με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, των Δήμων Πλατανιά και Αποκορώνου και την βοήθεια και έμπρακτη στήριξη της ΓΓΑ και του ΕΑΚ Χανίων.