Κορυφαίοι σπρίντερ στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» αύριο στη Βάρη

 Runbeat Team   13:21 01-06-2022  

Κορυφαίοι σπρίντερ στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» αύριο στη Βάρη


Ένα ακόμη δυνατό μίτινγκ διεξάγεται αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Βάρη. Τα «Δρόμεια» αναμένεται να συγκεντρώσουν τα βλέμματα καθώς κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το «παρών».

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Αθλητικό Όμιλο Βάρης «Δρομέας» και είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ έχουν ενταχθεί στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour Bronze» Special. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος κορυφαία ονόματα των σπριντ της χώρας, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή των δύο ομάδων σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ σε άνδρες και γυναίκες.

 

Η Δήμητρα Γναφάκη πριν λίγες ημέρες τερμάτισε τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 κι έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η αθλήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, ωστόσο έδειξε πως έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης, που θα της επιτρέψουν να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη θα είναι αύριο στη Βάρη, προκειμένου να πάρει θέση εκκίνησης στον αγώνα, ωστόσο αυτό που την ανησυχεί περισσότερο είναι ο άνεμος, ο οποίος συνήθως είναι ισχυρός στο στάδιο της Βάρης.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα των Χανίων έρχεται και η Ανδριάνα Φέρρα, που ξεκίνησε εξαιρετικά τη χρονιά με 53.64, που είναι το καλύτερο ντεμπούτο της στην απόσταση. Η Αναΐς Καραγιάννη με τη βοήθεια του ανέμου έτρεξε στα Χανιά την απόσταση σε 13.20, χρόνο που ευελπιστεί να επαναλάβει την Πέμπτη, με τον άνεμο εντός επιτρεπτού ορίου. Η αθλήτρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και τον από την παρουσία της στα Παπαφλέσσεια, όπου έκανε 13.27, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη μετά το 11.34 στα Χανιά θα τρέξει 200 μ. στην Βάρη με στόχο επίδοση καλύτερη από το φετινό της 23.33. Η προπόνηση της Σπανουδάκη είναι φέτος επικεντρωμένη στα 200 μ., απόσταση στην οποία προσδοκά σε συμμετοχή στις κορυφαίες διοργανώσεις. Σε καλή κατάσταση είναι φέτος και η Άρτεμις Αναστασίου, που στην Καλαμάτα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 23.35.

Στα 100 μ. των Ανδρών ο Κώστας Ζήκος και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι μετά το 10.46 και 10.47, που πέτυχαν αντίστοιχα στα Χανιά. Αμφότεροι αγώνα με τον αγώνα θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τυχόν λάθη και μαζί γρηγορότερους χρόνους.

Ο Νίκος Εμπέογλου ξεχώρισε πριν λίγες ημέρες με το 10.44 στα Χανιά και πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσία του στα 200 μ., το βασικό του αγώνισμα. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 21.24, ωστόσο με βάση την επίδοση του στα 100 μ., φαίνεται πως είναι σε θέση να τρέξει κάτω από τα 21.00.

Σε καλή κατάσταση είναι ο Παναγιώτης Τριβυζάς που έχει ήδη τρέξει τα 200 μ. σε 20.72, ενώ έχει δείξει σταθερότητα στους χρόνους του στα 100 μέτρα.

Όσον αφορά στις σκυταλοδρομίες, η χώρα μας δε θα συμμετάσχει με τα βασικά της σχήματα, δεδομένο του ότι το σαββατοκύριακο θα γίνει και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, ωστόσο η παρουσία των δύο αποστολών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ομάδα των ανδρών θα πάρει μέρος με τη ομάδα της κατηγορίας Κ23 με στόχο την βελτίωση του πανελληνίου ρεκόρ. Οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Θοδωρής Βροντινός, Γιάννης Καριοφύλλης και Νίκος Παναγιωτόπουλος διανύουν πολύ καλή σεζόν, κάτι που φάνηκε και στον τελευταία τους αγώνα στα Χανιά. Εκεί οι Βροντινός και Μυριανθόπουλος τερμάτισαν σε 10.51 και οι Καριοφύλλης και Παναγιωτόπουλος σε 10.53 και 10.58, αντίστοιχα. Παράλληλα η ομάδα έχει δουλέψει στις αλλαγές, γεγονός που της επιτρέπει να κάνει σχέδια για μια καλή παρουσία.

Το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία κατέχουν τέσσερις σπουδαίοι σπρίντερ, οι Άρης Γκαβέλας, Ανέστης Πουλιόγλου, Τάσος Γκούσης και Χριστόφορος Χοίδης με 39.98 από τις 31/07/1999. Αναπληρωματικοί της ομάδας είναι ο Γιάννης Γρανιτσιώτης, που παρουσιάστηκε βελτιωμένος στον τελευταίο του αγώνα στα Αιγιάλεια και ο Ορέστης Χαϊδάς.

Νεανικό θα είναι το σχήμα και στις γυναίκες με την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου να κάνει ένα τεστ ενόψει του Βαλκανικό Πρωταθλήματος πλαισιωμένη από τις Στέλλα Μιχαηλίδου, Εβελίνα Άνθη και Δήμητρα Τσουκαλά. Τη θέση της αναπληρωματικού θα έχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στα 4Χ100 μ. θα πάρουν μέρος έξι ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών.

Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά από την ERTSPORTS2 από τις 20.30 έως τις 22.30.

Αναλυτικά οι συμμετοχές

Το πρόγραμμα