Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα

 Runbeat Team   10:22 08-12-2022  

Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα


Σε μία λαμπρή τελετή η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου βράβευσε χθες το βράδυ στην Αθήνα τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των Βαλκανίων.

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς 22 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών παραβρέθηκαν στο συνέδριο της ABAF καταθέτοντας απόψεις και παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον κλασικό αθλητισμό στα Βαλκάνια.

 

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε η τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022 που φιλοξενήθηκε το βράδυ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt και την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα runbeat.gr

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε ο καλύτερος αθλητής των Βαλκανίων καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο (Βελιγράδι), το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (Γιουτζιν) στο άλμα σε μήκος. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την απονομή στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα runbeat.gr

Η Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία) αναδείχτηκε ως η καλύτερη αθλήτρια των Βαλκανίων καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου (Βελιγράδι) και το χρυσό στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) ενώ κατέκτησε το διαμάντι Diamant League στο άλμα σε μήκος. Την βράβευση έκανε ο προσωρινός Πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία).

Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα runbeat.gr

Ως η καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια βραβεύτηκε η Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ18 (Ιερουσαλήμ), το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών (Μόναχο) και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι). Παράλληλα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσης στο άλμα σε ύψος Κ18 με άλμα στα 1.96μ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. 

Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα runbeat.gr

Ο Ισμαήλ Νεζίρ (Τουρκία) αναδείχτηκε ο καλύτερος ανερχόμενος αθλητής. Στον απολογισμό του κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι) στα 400μ. εμπόδια με επίδοση 48.14. Το έπαθλο απένειμε ο προσωρινός Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία)

Πριν τις απονομές, στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα τόνισε: «Σας καλωσορίζω στην όμορφη πατρίδα μας και ελπίζω να πήρατε μια πλούσια γεύση από την Ελληνική φιλοξενία το πρωί με τις εργασίες του Συνεδρίου μας και θέλω εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου με την ευκαιρία του επετειακού Αυθεντικού για τα 40 χρόνια το 2023. 

Θέλω να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια την μήτρα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φίλιους λαούς, να τους δίνουμε ενέργεια, να τους μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Εμείς εδώ ως άνθρωποι του αθλητισμού εκπροσωπούμε το μεγάλο και τ’ αληθινό και ενώνουμε τους λαούς μας».

Ξανά κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Τεντόγλου, καλύτερη αθλήτρια η Βουλέτα runbeat.gr

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ είπε μεταξύ των άλλων: «Αγαπητοί αθλητές, ξεκινώ με εσάς, γιατί για εσάς γίνεται αυτό το GALA. Αγαπητή πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ, Σοφία, αγαπητά μέλη- εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Είμαι χαρούμενος που βλέπω 22 εκπροσώπους ομοσπονδιών. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου. Με το γκαλά και την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή τύχη στον στίβο και για το μέλλον. Τέλος, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι προσωρινοί συνΠρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία), Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία), το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Στίβου και Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, ο αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ABAF Πλάμεν Κράστεφ και Γκάλια Ρουχάλεβα αντιστοίχως, η πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ο Β΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, η Β΄ Ειδικός γραμματέας Παρασκευή Παχατουρίδου, τα μέλη του ΔΣ Νίκος Τσώνης, Στέλιος Δημότσιος, εκπρόσωποι-σύνεδροι από 22 χώρες και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι της Βαλκανικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.