Ξεκινά να υλοποιείται αρχές του 2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραολυμπιακά Αθλήματα»

 Runbeat Team   12:01 23-12-2022  

Ξεκινά να υλοποιείται αρχές του 2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραολυμπιακά Αθλήματα»


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει αρχές του 2023 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραολυμπιακά Αθλήματα», το οποίο έχει εγκριθεί και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Ειδικού Δημοτικού, Γυμνασίου, Ειδικού Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Ήδη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ πραγματοποίησε δράσεις στα σχολεία, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος «Παραολυμπιακά Αθλήματα».

 

Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα και με την απόφαση έγκρισης, είναι να ενημερωθούν πρώτα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια τα παιδιά τους-μαθητές, για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα. Επίσης, στόχος του προγράμματος είναι να δοθούν κίνητρα και σε αυτούς τους μαθητές είτε είναι στη γενική εκπαίδευση με στήριξη, είτε στην ειδική για να συμμετέχουν, να αθλούνται ή να προπονούνται όπως και οι υπόλοιποι συνομήλικοί τους.

 Αίτημα για το πρόγραμμα έχει σταλεί από αρκετά σχολεία, από όλη την Ελλάδα και εκτός της ενημέρωσης μαθητών ΑμεΑ μέσα στους σκοπούς του προγράμματος είναι και η ευαισθητοποίηση των υπολοίπων μαθητών, ώστε να βρεθούν νέοι αθλητές για να πλαισιώσουν τις ομάδες των αθλημάτων που «καλλιεργεί» η Ομοσπονδία.

 Το πρόγραμμα υλοποιείται κατόπιν έγκρισης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Ηέναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί επίσημα τον πρώτο μήνα του 2023.

Το πλήρες κείμενο της έγκρισης μπορείτε να το διαβάσετε και στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.