Ξεκίνησαν με ποδήλατο από το Λονδίνο και καταλήγουν στην Ελλάδα με ένα ποδήλατο για καλό σκοπό

 Runbeat Team   18:21 19-08-2022  

Ξεκίνησαν με ποδήλατο από το Λονδίνο και καταλήγουν στην Ελλάδα με ένα ποδήλατο για καλό σκοπό


Μία πολύ όμορφη ποδηλατική διαδρομή ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου από το Λονδίνο και θα ολοκληρωθεί στις 28 του μήνα στην Ελλάδα έχοντας σημαντικό σκοπό.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο δήμος Παλαιού Φαλήρου και η Βασιλική Βουτζαλή και στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ακρόπολη.

 

Η διαδρομή θα είναι περί των 3.100χλμ και ξεκίνησε στις 7:30 το πρωί της 14ης Αυγούστου από το βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο. Η ομάδα μέσω Ντόβερ και Καλέ θα διασχίσει την Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία και από την αγκώνα θα περάσει στην Ελλάδα, όπου η διαδρομή και το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

22 Αυγούστου Ηγουμενίτσα,

23 Αυγούστου Καστοριά,

24 Αυγούστου Θεσσαλονίκη,

25 Αυγούστου Λάρισα,

26 Αυγούστου Δελφοί,

27 Αυγούστου Θήβα και

 28 Αυγούστου ΟΑΚΑ όπου θα γίνει συγκέντρωση κόσμου στις πέντε το απόγευμα έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τελική κατεύθυνση και τερματισμό το μουσείο της Ακρόπολης.

Η δράση πραγματοποιείται και διοργανώνεται ως ένα κίνημα αλληλεγγύης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ακρόπολη.

Επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο διεξαγωγής της διαδρομής γιατί αποτελεί αγαπημένο τρόπο άθλησης για πολύ κόσμο αλλά και λόγω της φύσης του ως μέσο άσκησης, διασκέδασης αλλά και μετακίνησης χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το εν λόγω εγχείρημα είναι αφιερωμένο επίσης σε τρεις ποδηλάτες που δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή: τον Κώστα Κεσίνη, τον Θεοφάνη Μπάρλα και τον Στέλιο Γουλιέλμο.

Η ποδηλατική δράση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτικής Προστασίας- ΙΔΑΦΚ Π.Ε.ΕΠ.ΙΔ. - Δ.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ. – Ενεργοί πολίτες Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών - διεθνές Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα στο τμήμα Κ.Α.Λ.Ο.

Οι συμμετέχοντες με κάποια από τα επιτεύγματα τους:

1. Βασιλική Βουτζαλή : Transcontinental race 2014 (4000 χλμ) Λονδίνο - Κωνσταντινουπολη, Indian Pacific race Perth-Sydney (5500 χλμ )

2. Steffen Streich: Γερμανός στην καταγωγή, μένει στην Μυτιλήνη και αγωνίζεται σε αγώνες ultra endurance με την ελληνική σημαία, κάποια από τα επιτεύγματα του: TCR (Λονδίνο -Κωνσταντινούπολη 3500 km), IPWR (Perth -Sydney Αυστραλίας 5780 km), Transam(6900 km), TransAfrica (1860 km), North Cape -Tarifa (7800 km).

3. Γιάννης Ευθυμίου: 2 συμμετοχές στον Γύρο Κεντρικής Ελλάδας 2017 και 2021 (1400 χλμ), 2 συμμετοχές Παρίσι Βρέστη Παρίσι 2015 και 2019 (1200 χλμ ).

4. Βασιλης Κόρδας: Πολλές διακρίσεις σε ποδηλατικούς αγώνες αντοχής εντός Ελλάδας αλλά και σε εξωτερικό.

5. Σταυρος Σουμας: Πολλές συμμετοχές σε διοργανώσεις εντός Ελλάδας από 200 έως 600 χλμ.

Στην διαδρομή στο Ελληνικό έδαφος θα βρίσκεται μαζί ο αθλητής με οπτική αναπηρία Χρήστος Κορομηλάς, Πρόεδρος του Ιωνά ΑμεΑ, μέλος Δ.Σ. του Φάρου των Τυφλών της Ελλάδας, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ. και γ.γ. του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Τυφλών Ελλάδας.

 

Υποστηρικτές:

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών Σπύρος Λούης – OLYMPIC ATHLETIC CENTER of Athens "Spiros Louis

Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ

Ιωνάς τμήμα θεραπευτικής αγωγής και παραθλητισμού ΑμεΑ.

ΧΟΡΗΓΟΙ

 1. Αλέξανδρος Ματθαίου Αγγειοχειρουργός

 2. H&Β

 3. Zs Zitrosocks 

 4. Woodcam

 5. Μπαταρίες Σουμας

 6. Kovanis Custom Sportswear

 7. Alfa Cyclingteam

 8. Toys Stores

 9. ANEK LINES Οfficial

10. gountas_physio

11. Νικολαΐδης driving school

12. Grill spot

13. DalavikasBikes

14. ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ