Ξεκίνησαν οι αγώνες στίβου σε Ευρώπη και Αμερική

 Runbeat Team   11:36 10-01-2021  

Ξεκίνησαν οι αγώνες στίβου σε Ευρώπη και Αμερική


Στην Ελλάδα μπορεί η αθλητική δραστηριότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη λόγω του κορονοϊού, ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική οι αγώνες κλειστού στίβου ξεκίνησαν.

Από τις επιδόσεις των μίτινγκ που πραγματοποιήθηκαν χθες ξεχώρισε το παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων που σημείωσε η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο ύψος στο Kίεβο.

Η 19χρονη Ουκρανή πρωταθλήτρια ξεπέρασε τα 2.02μ. στο ύψος σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στο αγώνισμα, η οποία παράλληλα αποτελεί ατομικό ρεκόρ και παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων!

Στο μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ ξεχώρισε η επίδοση του Σόντε Γκούτορμσεν στο επί κοντώ καθώς ξεπέρασε τα 5.66μ. δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού κλειστού στίβου, αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων μια και έχει ήδη πιάσει το όριο.

Μίτινγκ κλειστού πραγματοποιήθηκε και στο Βελιγράδι, όπου η μόλις 15 ετών Αντζελίνα Τόπιτς (κόρη του Ντράγκουντιν Τόπιτς) ξεπέρασε στο ύψος το 1.85μ. δείχνοντας ότι γεννιέται ένα νέο αστέρι του κλασικού αθλητισμού.

Στο Κλέμσον, τώρα, η Νατόγια Γκουλ ήταν πολύ γρήγορη στα 600μ. τερματίζοντας σε 1:26.80, όπως και ο Κάμερον Τζόουνς στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 1:16.60.

Ανάλογα μίτινγκ πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες χώρες του κόσμου καθώς η προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών βρίσκεται στο πικ της ενόψει των σπουδαίων αγώνων που αναμένεται να διεξαχθούν το 2021.