Ξεκίνησε προετοιμασία το γκρουπ του Πομάσκι με υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν

 Runbeat Team   12:32 21-09-2021  

Ξεκίνησε προετοιμασία το γκρουπ του Πομάσκι με υψηλούς στόχους για τη νέα σεζόν


Μετά από αρκετές εβδομάδες ξεκούρασης οι του Γιώργου Πομάσκι επιστρέφουν στο στάδιο για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν που περιλαμβάνει αρκετές σημαντικές διοργανώσεις.

Το γκρουπ του πολύπειρου προπονητή θα έχει φέτος και ένα νέο μέλος καθώς ο Βούλγαρος άλτης του ύψους Τίχομιρ Ιβάνοφ μετακόμισε στην Ελλάδα για να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του.

Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου επέστρεψε και ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ξεκούρασε αρκετά το γόνατό του και πλέον είναι έτοιμος να προετοιμαστεί για τις διοργανώσεις του 2022 σε κλειστό και ανοικτό στίβο.

Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ για τη νέα σεζόν αναφερόμενος αρχικά στο χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιος το μήκος. «Ο Μίλτος μετά τους Ολυμπιακούς σταμάτησε τους αγώνες, προκειμένου να ξεκουράσει το γόνατο του. Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική σεζόν, όμως, μπροστά μας έχουμε μια ακόμη εξίσου απαιτητική και γι’ αυτό ήταν σημαντικό να ξεκινήσει την προετοιμασία του δίχως ενοχλήσεις. Περιμένουμε να δούμε το καλεντάρι προκειμένου να προχωρήσουμε στον προγραμματισμό των αγώνων μας για τη νέα χρονιά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος συμπλήρωσε: «Οι αγώνες του κλειστού πάντα είναι στο πρόγραμμα μου, ωστόσο ακόμη είναι νωρίς να πούμε με ακρίβεια το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε. Το επόμενο διάστημα θα έχω πιο ξεκάθαρη εικόνα και για τις προετοιμασίες που θα κάνουμε. Το σίγουρο είναι πως όλα τα παιδιά θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους από τον κλειστό στίβο».

Πέραν του Μίλτου Τεντόγλου, όμως προπονήσεις ξεκίνησαν και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ του Πομάσκι και συγκεκριμένα η Σπυριδούλα Καρύδη, που το 2021 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο τριπλούν, ενώ στη διάρκεια της σεζόν "προσγειώθηκε" στα 14,19 μέτρα, αλλά και ο Νίκος Ανδρικόπουλος που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ στο τριπλούν με 16,73 μέτρα.

Στο γκρουπ του έμπειρου προπονητή γυμνάζεται ακόμη η πρωταθλήτρια των 200 μ. Άρτεμις Αναστασίου και του ύψους, Ελευθερία Χριστογεώργου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου είναι το μόνο μέλος του γκρουπ, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την προετοιμασία της.

Το πρόγραμμα του 2022 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Σερβία, το Παγκόσμιο ανοιχτού στο Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού στο Μόναχο.