Ξέσπασμα Κszczot: «Αδιανόητο να τελειώσω τη καριέρα μου αγωνιζόμενος σε μια χώρα που δεν καταδικάζει τη Ρωσική εισβολή και να σταθώ δίπλα σε αθλητές χωρών-εισβολέων»

 Runbeat Team   20:49 28-02-2022  

Ξέσπασμα Κszczot: «Αδιανόητο να τελειώσω τη καριέρα μου αγωνιζόμενος σε μια χώρα που δεν καταδικάζει τη Ρωσική εισβολή και να σταθώ δίπλα σε αθλητές χωρών-εισβολέων»


Ξεσπά στο μήνυμά του προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ο Πολωνός παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού στίβου στα 800μ. το 2018 Adam Kszczot, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία, τη χώρα που όπως τονίζει "αρνήθηκε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία".

Ο Πολωνός αθλητής, ο οποίος είχε κατακτήσει και το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2017, τασσόμενος ασφαλώς κατά των όσων εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, επισημαίνει πως ήθελε να τελειώσει την καριέρα του σ' αυτή τη διοργάνωση, αλλά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "Είναι μία κακή στιγμή και μέρος γι' αυτό. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να στέκομαι μαζί με Λευκορώσους και Ρώσους αθλητές στη Σερβία".

 

Αναλυτικά όλο το μήνυμα του Adam Kszczot στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Στις αρχές του Παγκόσμιου Στίβου.

Είμαι απόλυτα αντίθετος στην επιθετικότητα και τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Έχω σχεδιάσει να τελειώσω στην καριέρα μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Σερβία, αλλά είναι μια κακή στιγμή και μέρος γι' αυτό. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) προέτρεψε όλες τις Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες να μεταφέρουν ή να ακυρώσουν τις αθλητικές τους εκδηλώσεις που προγραμματίζονται επί του παρόντος στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να στέκομαι μαζί με Λευκορώσους και Ρώσους αθλητές στη Σερβία, τη χώρα που αρνήθηκε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Σερβία είναι ηθικό και ασφαλές; Πρέπει οι αθλητές να αισθάνονται ασφαλείς; Θα εγκριθούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές για να αγωνιστούν;