Ξεχώρισε η ομάδα ανδρών 4Χ100 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα σύνθετων

 Runbeat Team   13:36 06-06-2022  

Ξεχώρισε η ομάδα ανδρών 4Χ100 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα σύνθετων


Θετικός ήταν ο απολογισμός της Εθνικής μας ομάδας σκυταλοδρομίας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο (4-5/6) στο Ερζερούμε της Τουρκίας.

Την καλύτερη παρουσία την είχε η ομάδα ανδρών 4Χ100μ., η οποία αποτελούνταν από τους Κώστας Ζήκο, Νίκο Εμπέογλου, Παναγιώτη Τριβυζά και Γιάννη Νυφαντόπουλο. Η τετράδα των κορυφαίων σπρίντερ της Ελλάδας τερμάτισε πρώτη σε 39:23, επίδοση που δείχνει ότι δούλεψαν καλά στα καμπ της Ομοσπονδίας και μπορούν να πετύχουν το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

 

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ. με τις Δέσποινα Μουρτά, Δήμητρα Γναφάκη, Μαρίτα Αργυρού και η Ανδριάνα Φέρρα, που τερμάτισαν σε 3.33.60 και κατέλαβαν την πρώτη θέση. Η ομάδα των γυναικών όπως και αυτή των ανδρών 4Χ100 μ., αναμένεται να ανεβάσουν την θέση τους στο Ευρωπαϊκό ράνκινγκ, καθώς βελτίωσαν τους χρόνους τους.

Η ομάδα 4Χ100 μ. των γυναικών δεν πέτυχε αυτό που θα ήθελε, καθώς έτρεξε χωρίς τα βασικά τις μέλη. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη, δεν αγωνίστηκε καθώς είχε σφίξιμο στο πόδι, ενώ η Άρτεμις Αναστασίου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Να θυμίσουμε ότι και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δεν ταξίδεψε στην Τουρκία λόγω ενός μικροτραυματισμού. Την ομάδα, που τερμάτισε δεύτερη με 45.11, πλαισίωσαν οι Στέλλα Μιχαηλίδου, Ανδριάνα Φέρρα, Αλάνα Μπερν και Δήμητρα Τσουκαλά.

Η ομάδα 4Χ400μ. με τους Γιάννη Ντέτσικα, Γιώργο Λαμπρόπουλο, Σπύρο Δουκατέλη και Μιχάλη Παππά τερμάτισαν τρίτοι σε 3.09.20.