Ξεχώρισε ο Πίτερς στη Ντόχα, σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί το επί κοντώ

 Runbeat Team   8:28 14-05-2022  

Ξεχώρισε ο Πίτερς στη Ντόχα, σήμερα το απόγευμα θα διεξαχθεί το επί κοντώ


Η παρουσία του Άντερσον Πίτερς ξεχώρισε στον πρώτο αγώνα της σειρά των Diamond League στη Ντόχα χθες το βράδυ.

Ο δυνατός άνεμος δεν επέτρεψε στους αθλητές να έχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση, ενώ βγήκε εκτός αγωνιστικού προγράμματος το επί κοντώ καθώς θεωρήθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνο για τους αθλητές.

 

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν το αγώνισμα το απόγευμα του Σαββάτου, όχι όμως στον ανοιχτό, αλλά στον κλειστό στίβου του Aspire Academy με τη βαθμολογία να μετράει κανονικά στη σειρά αγώνων.

Τα υπόλοιπα αγωνίσματα έγιναν κανονικά και ο απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 στον ακοντισμό, Άντερσον Πίτερς. Ο Γρεναδός πρωταθλητής έστειλε το ακόντιο του στα 93.07 σημειώνοντας την πέμπτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών. Επιπλέον πέτυχε ρεκόρ Βόρειας Αμερικής κι έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.


Στο ύψος ο Γου (Κορέα) ξεπέρασε τα 2.33 μ. και πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μουτάζ Μαρσίμ (Κατάρ) με 2.30 μέτρα. Χαμηλά έμεινε ο Τζιανμάρκο Τάμπερι (Ιταλία) που ξεπέρασε μόλις τα 2.20 μέτρα.

Εξαιρετική για τα δεδομένα των καιρικών συνθηκών, επίδοση πέτυχε στα 400 μ. εμπ. ο Ντος Σάντος, που επικράτησε με 47.24 με τον Ράι Μπέντζαμιν να ακολουθεί με 47.49. Στα 200 μ. ο Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) πέτυχε 19.72 (2,1) μπροστά από τον Φρεντ Κίρλει (ΗΠΑ), που ακολούθησε με 19.75. Ρεκόρ διοργάνωσης σημείωσε η Γκαμπριέλ Τόμας (ΗΠΑ) στα 200 μ. με 21.89 (1,3) σε μια από τις λίγες κούρσες με κανονικό άνεμο. Η Σέρικα Τζάκσον (Τζαμάικα) ήταν δεύτερη με 22.07 και η Ντίνα Άσερ -Σμιθ (Μ. Βρετανία) με 22.37.

Ο άνεμος που επικρατούσε στη διάρκεια των αγώνων ήταν πολύ έντονος, χαρακτηριστικό είναι πως στο τριπλούν γυναικών η νικήτρια Σιανιέκα Ρίκετς επικράτησε με 14.82 μ. με τον άνεμο ευνοϊκό 6,5μ./δ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ