Κωνσταντίνος Καμαράς: «Δεν έχω άγχος, έχω αγωνία να το ζήσω»

 Runbeat Team   21:04 24-08-2021  

Κωνσταντίνος Καμαράς: «Δεν έχω άγχος, έχω αγωνία να το ζήσω»


Ο Κωνσταντίνος Καμαράς λόγω συγκυριών δεν κατάφερε να είναι παρών στην Παραολυμπιάδα του Ρίο. Παρά την απογοήτευσή του δεν σταμάτησε την προσπάθεια, βελτίωσε τις επιδόσεις του στο μήκος κι έτσι είναι στο Τόκιο για να ζήσει από κοντά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. «Πηγαίνω πρώτη φορά σε Παραολυμιακούς αγώνες. Είναι έναπρωτόγνωρο συναίσθημα. Δεν έχω τόσο άγχος όσο αγωνία για να το ζήσω όλο αυτό και να δω τι μπορεί να βγει και να το απολαύσω», λέει στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ενώ εξηγεί γιατί τελικά έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Ρίο. «Το 2014 είχα έλθει δεύτερος στο Παγκόσμιο, αλλά σε άλλη κατηγορία, το 2015 έσπασα το πόδι μου και δεν πήγα στο Παγκόσμιο. Tο 2016 στο τσακ έχασα το Ρίο! Είχα πιάσει τα όρια αλλά τα έπιασα μια ημέρα μετά από ότι είχε πει η ΕΠΕ , ενώ για τη Διεθνή Επιτροπή έπιασα κανονικά εντός χρόνου αλλά δεν πήγα στο Ρίο. Για κάτι γίνονται όλα και θα πάω στο Τόκιο».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν σε άδειες κερκίδες τόνισε: «Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να είχε κόσμο, αλλά δεν παύει να είναι μια Ολυμπιάδα και μια Παραολυμπιάδα. Όπως έγινε στους Ολυμπιακούς έτσι θα γίνει και στους Παραολυμπιιακούς. Δεν θεωρώ ότι χάνει κάτι από την ομορφιά του». Ερωτηθείς για το εάν παρακολούθησε την Ολυμπιάδα και ποιον αθλητή ξεχώρισε είπε: «Από τους Ολυμπιακούς μου άρεσε ο Τεντόγλου, ο οποίος έδειξε ότι είναι εξαιρετικός αθλητής και έδειξε την ποιότητα του και επίσης απέδειξε ότι σε αυτούς τους αγώνες δεν πας για ρεκόρ, πας να κάνεις αυτό που χρειάζεται, πας να κάνεις την δουλειά σου, πας να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να είσαι ο καλύτερος στον πλανήτη. Κάτι που ελπίζω να το κάνουν και πολλά παιδιά και στους Παραολυμπιακούς».

Κάνοντας τέλος μία αναδρομή στο παρελθόν και στο πως ασχολήθηκε με τον στίβο είπε: «Εγώ γυμνάζομαι από πολύ μικρός. Το ατύχημα που έπαθα το έπαθα μέσα στον στίβο. Έπαθα εγκεφαλικό από την πίεση. Έπαθα μια ημιπάρεση αλλά επειδή ήμουνα μικρός επανήλθα κατά 90%. Ήμουνα 13 χρονών. Υπάρχουν φάσεις και φάσεις. Όταν είσαι σε περίοδο αγωνιστική όταν είσαι στην χειμερινή περίοδο που δεν έχει πολλούς αγώνες. Εγώ και λόγω της αναπηρίας μου δεν κάνω διπλές προπονήσεις. Σφίγγει το σώμα μου. Ξεκίνησα τον στίβο πάλι για αποκατάσταση. Και είδα ότι μπορούσα να κάνω πρωταθλητισμό και ξεκίνησα. Η αλήθεια είναι ότι πριν το ατύχημα στο σχολείο που ήμουνα έπαιζα σε όλες τις σχολικές ομάδες. Μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβο. Όταν έπαιζα σε αγώνες αγωνιζόμουνα όπου μου έλεγαν. Ενώ δεν έχω κάποιο γονίδιο δεν είμαι από αθλητική οικογένεια πάντα μου άρεσε ο αθλητισμός».

Οι επιδόσεις του είναι αρκετά καλές και η ψυχολογία του σε καλή κατάσταση. Ποιοι είναι, όμως οι στόχοι του στο Ρίο; «Θεωρείσαι Ολυμπιονίκης όταν είσαι στην 6άδα, κάτι που είναι πολύ πιθανό. Όταν έχεις την τρίτη επίδοση Παγκοσμίως για φέτος, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουμε κάτι παραπάνω», κατέληξε.