Κωνσταντίνος Καραούζας: «Στόχος μου είναι ξεπερνώ τον εαυτό μου»

 Runbeat Team   20:45 22-08-2021  

Κωνσταντίνος Καραούζας: «Στόχος μου είναι ξεπερνώ τον εαυτό μου»


Ο Κωνσταντίνος Καραούζας μπορεί να μην έχει κερδίσει μετάλλιο σε Παραολυμπιάδα, όμως έχει ήδη τρεις συμμετοχές και στο Τόκιο θα είναι η τέταρτη φορά που θα βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός για ΑμεΑ.

Η… μόνιμη παρουσία του σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα είναι αρκετή για να πιστοποιήσει την αξία του ως αθλητής. Στην Ιαπωνία θα αγωνιστεί στις 29 Αυγούστου στα 100μ. πρόσθιο με στόχο το καλύτερο δυνατό. «Σίγουρα είναι κάτι που το ήθελα, που το θέλει κάθε αθλητής που κολυμπά σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι όταν γυρνάς από μια τόσο μεγάλη εμπειρία συνειδητοποιείς το τι έχει γίνει. Κατά την διάρκεια επειδή είσαι αφοσιωμένος στο στόχο σου δεν μπορείς να καταλάβεις το τι έχει γίνει», εξομολογείται στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Ερωτηθείς για τις τρεις προηγούμενες παραολυμπιάδες που έχει πάρει μέρος και τις αναμνήσεις του λέει: «Το ταξίδι σίγουρα. Όχι η διαδρομή προς τη χώρα που φιλοξενεί τους αγώνες αλλά όλη αυτή η προετοιμασία. Είναι κάτι που σε μαγεύει. Πηγαίνοντας εκεί οι συναναστροφές που κάνεις με τους άλλους αθλητές παγκοσμίως, με τους συναθλητές σου που δεν έχεις την τύχη να τους συναντάς τόσο εύκολα. Σε συναρπάζει η μαγεία που υπάρχει στα πρόσωπα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων που υπάρχει στα πρόσωπα». Όσον αφορά για τις στιγμές που τον στιγμάτισαν… «δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω την μια Παραολυμπιάδα από την άλλη. Κάθε τόπος έχει τον δικό του κλίμα, χαρακτήρα θα έλεγα. Στις τρείς Παραολυμπιάδες υπάρχουν δυο τρία αγωνιστικά γεγονότα που έχουν στιγματίσει την δική μου καριέρα. Ο πρώτος αγώνας που κολύμπησα στο Πεκίνο. Ξεχωριστό χώρο στη καρδιά μου και στη σκέψη μου έχει η πρώτη σκυτάλη που πέσαμε, η σκυτάλη που έπεσα με την Εθνική. Είναι κάτι μοναδικό, να παρακαλάς από μέσα σου ο συναθλητής σου να πάει καλύτερα από σένα! Και αυτή ήταν στο Πεκίνο. Και πάρα πολύ ξεχωριστή εμπειρία ήταν τα 200μ ελεύθερο στο Λονδίνο, όπου ήξερα εκ των προτέρων ότι δεν έχω καμιά τύχη, αλλά είναι ένα αγώνισμα που το αγαπώ πάρα πολύ και στα προκριματικά ήξερα ότι δεν θα τερματίσω σε κάποια καλή θέση, στον τελικό δεν υπήρχε περίπτωση να περάσω, παρ όλα αυτά το χειροκρότημα από το κοινό ήταν κάτι που θα με συντροφεύει για πάντα. Η στήριξη του κόσμου μέχρι να βγω από την πισίνα μου έμεινε χαραγμένη στο μυαλό. Ανεξαρτήτου επιτυχίας».

Στο Τόκιο, ωστόσο, κόσμος δε θα υπάρχει. «Σίγουρα στο Τόκιο θα ναι ένα κρύο κολυμβητήριο. Μια παγωμάρα. Οφείλουμε να συνυπάρξουμε με αυτό», τονίζει ο Κωνσταντίνος Καρούζας, ο οποίος οριοθετεί τους στόχους του. «Στο Τόκιο, όπως και σε κάθε άλλη διοργάνωση, στόχος μου είναι ξεπερνώ τον εαυτό μου, να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ. Ας κάνω μια κούρσα καλή, ας μπω σε έναν τελικό πράγμα που είναι πολύ δύσκολο την δεδομένη χρονική στιγμή. Οποιαδήποτε κούρσα ήταν μια προσωπική ευτυχία για μένα. Μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες δεν κατάφερα, η καλύτερη θέση ήταν η τέταρτη που πήρα στο Πεκίνο», τονίζει και εξηγεί πως επέλεξε το κολύμπι αντί για κάποιο άλλο άθλημα. «Από τότε που γύρισα από το Πεκίνο πηγαίνω σε σχολεία και μιλώ για την κολύμβηση και τους λέω ότι δεν το διάλεξα εγώ αυτό το άθλημα, η κολύμβηση με διάλεξε. Ίσως διάλεγα κάποιο άλλο άθλημα. Αγαπώ το τένις και την Ιππασία. Αγαπώ όμως την πισίνα και με αγαπά το νερό. Έτσι πάμε μαζί χέρι-χέρι». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του θέλησε να κάνει μία ευχή… «Εύχομαι σε όλους τους συναθλητές να ξεπεράσουν τον εαυτό τους».