Κωνσταντίνος Τζούνης: «Άμα τα δώσω όλα μπορώ να είμαι πάνω το βάθρο»

 Runbeat Team   11:59 22-08-2021  

Κωνσταντίνος Τζούνης: «Άμα τα δώσω όλα μπορώ να είμαι πάνω το βάθρο»


Την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό την οφείλει στην παρότρυνση των φίλων του, την επιλογή της δισκοβολίας στη σύζυγό του, το γεγονός ότι θα μετέχει στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο, πάντως, την οφείλει στον εαυτό το και την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να το πετύχει.

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου και κάνει όνειρα ακόμα και για το βάθρο των νικητών… «Θεωρώ ότι ο αγώνας είναι αγώνας. Άμα τα δώσω όλα μπορώ να είμαι πάνω το βάθρο. Ανεξάρτητα τι θα κάνουν οι άλλοι. Η δική μου προσπάθεια μετράει πρώτα. Και εκείνοι έρχονται για τον ίδιο στόχο. Εγώ θέλω ξανά να σπάσω το δικό μου ρεκόρ. Και να φύγω ικανοποιημένος. Η θέση μπορεί να είναι υψηλή μπορεί να είναι και χαμηλή. Αυτό που θέλω είναι να φύγω χαρούμενος και ό,τι θέλει ας έρθει».

Ο στίβος μπήκε στη ζωή του Κωνσταντίνου Τζούνη τυχαία θα έλεγε κανείς καθώς «μόνο στο γυμναστήριο πήγαινα και ύστερα από παρότρυνση κάποιων φίλων βρήκα κάποιους προπονητές και μπήκα στον αθλητισμό. Πήγα στο στίβο και ασχολήθηκα γενικά με τις ρίψεις. Ασχολήθηκα και με την σφαίρα και το ακόντιο αλλά κατέληξα στο δίσκο που είναι και το άθλημα μου».

Για να φτάσει στην επιλογή του δίσκου χρειάστηκε να παρέμβει η σύζυγός του όπως εξηγεί στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ. «Η γυναίκα μου ήταν παρούσα σε μία προπόνησή μου στο ακόντιο και με παρότρυνε να πιάσω το δισκάκι. Ήθελε να δει πως ρίχνει κάποιος τον δίσκο. Στην αρχή έριχνα πολύ χάλια. Μου είπε ότι της άρεσα, ότι έχω ωραία κίνηση. Εκείνη την περίοδο εξάλλου δεν έριχνα και πολλά μέτρα ούτε στη σφαίρα, ούτε στο ακόντιο», εξηγεί αφοπλιστικά και προσθέτει: «Είδα ότι σε μια χρόνια είχα μεγάλη πρόοδο. Έριχνα τον δίσκο και είχα επιδόσεις, οι οποίες μου έδιναν προκρίσεις και για Ευρωπαϊκό και για Παγκόσμιο. Είναι πολύ δύσκολο να φθάσει ένας αθλητής σε αυτό το επίπεδο. Θεωρώ ότι μπορεί να του δοθεί ενός αθλητή μόνο μια ευκαιρία. Είμαι τυχερός. Σίγουρα έχω βάλει και εγώ τα δυνατά μου. Είναι ευλογία να βρεθώ σε μια Παραολυμπιάδα. Εύχομαι να μην είναι η πρώτη και τελευταία», τονίζει αν και η αλήθεια είναι ότι έχει ήδη θέσει στόχους για πιο μετά. «Ξεκίνησα στο Ευρωπαϊκό το 2018, όπου και πήρα την τέταρτη θέση. Το 2019 στο Παγκόσμιο κατέκτησα την έκτη θέση και φέτος, γιατί λόγω covid-19 δεν είχαν γίνει αγώνες πέρυσι, έσπασα το Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στη Τυνησία και δυο φορές έκανα ατομικό ρεκόρ στην Πολωνία που πήρα και το χρυσό μετάλλιο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαι στους έξι καλύτερους αθλητές, έχω και την τέταρτη καλύτερη επίδοση τα δυο τελευταία χρόνια. Στόχος μου είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο στη Παραολυμπιάδα στο Παρίσι».