Κωνσταντινούπολη 2023: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ-Η απονομή

 Runbeat Team   21:11 05-03-2023  

Κωνσταντινούπολη 2023: Ασημένιο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ-Η απονομή


Ο Εμμανουήλ Καραλής χάρισε το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης καθώς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μαζί με τον φίλο του Πιοτρ Λίσεκ, καθώς αμφότεροι ξεπέρασαν το 5.80 μέτρα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτερμσον με την ίδια επίδοση. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα ακόμη ασημένιο από τον Ανδρικόπουλο στο τριπλούν και το χρυσό από τον Τεντόγλου στο μήκος.

 

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο του Εμμανουήλ Καραλής σε επίπεδο ανδρών- γυναικών σε μεγάλη διοργάνωση και το κατέκτησε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο.

Ο 24χρονος αθλητής ξεκίνησε από έγκυρο άλμα στα 5.40μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5.60μ. (ύψος που πιθανός του στέρησε το χρυσό) και με την πρώτη τα 5.70μ., και 5.80μ., ύψος που έκρινε τα μετάλλια.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες του πλανήτη και το σημερινό μετάλλιο ήρθε να επισφραγίσει το αγωνιστικό του επίπεδο. Ο Καραλής το 2018 ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, το 2019 τέταρτος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκόβης και το 2021 τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά τον αγώνα του τόνισε: «Πρώτο μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για αυτή τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων για εμένα που δεν τα παράτησα ποτέ, που δούλεψα και πάλεψα τόσα χρόνια ειδικά πέρυσι που είχα περάσει παρά πολύ δύσκολα. Σκέφτομαι μήπως κάνω έναν ακόμη αγώνα στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα και μετά θα ξεκινήσουμε προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το βάθρο είναι γλυκό οπότε σίγουρα θέλω να το ξανά κάνουμε. Θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά και θα παλέψω για το καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να κυνηγήσω τις διακρίσεις και μεγάλα άλματα. Θέλω να γίνω ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα 6,00 μέτρα».

Η απονομή έγινε με την παρουσία πολλών Ελλήνων και τον ίδιο να το διασκεδάζει.