Λεϊρία 2024: Θετικό πρόσημο στην παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων

 Runbeat Team   14:12 11-03-2024  

Λεϊρία 2024: Θετικό πρόσημο στην παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων


Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων. Σε ένα δύσκολο – λόγω καιρικών συνθηκών- πρωτάθλημα, με αρκετές διακοπές την πρώτη ημέρα, χαμηλές θερμοκρασίες και έντονη βροχή, που αποπροσανατόλισαν διοργανωτές και συμμετέχοντες.

 

Η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια τα δύο από την κατηγορία Ανδρών/Γυναικών και ισάριθμα στην κατηγορία Κ23.

Αναμφίβολα η επιστροφή του Γιάννη Κυριαζή στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων με επίδοση 80,52 μ. ήταν η μία από τις σημαντικότερες στιγμές της διοργάνωσης. Ο έμπειρος αθλητής θέλει να μπει σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων και να κινηθεί και πάλι σε επιδόσεις, που θα τον στείλουν στον τελικό τόσο στη Ρώμη όσο και στο Παρίσι.

Στο βάθρο των νικητών επέστρεψε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με 74,96 μ., που έχει αφήσει πίσω του τα προβλήματα της περσινής χρονιάς και στοχεύει σε διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιρού. Τα δύο μετάλλια στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών Κ23 κατέκτησαν οι Ορέστης Ντουσάκης με 68.58 μ. στη σφυροβολία και η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία στα 15,56 μέτρα.

Η διοργάνωση αποτελεί παραδοσιακά την ευκαιρία για τις, πρώτες, δυνατές βολές της χρονιάς, ωστόσο δεν καθρεφτίζει τη ρεαλιστική κατάσταση αθλητών και αθλητριών, καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από το βασικό και επίπονο στάδιο της προετοιμασίας τους.

“Πήραμε αυτό που περιμέναμε. Η ομάδα των Κ23 ήταν εξαιρετική. Από τα καλά μας χαρτιά τα παιδιά έκαναν πολύ καλή εμφάνιση τηρουμένων των καιρικών συνθηκών. Η Ελίνα ψάχνει να βρει τον εαυτό της και είναι θέμα χρόνου. Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι”, είπε ο συντονιστής ρίψεων και αρχηγός αποστολής, Χρήστος Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: “Πέρυσι ένα χρυσό μετάλλιο φέτος τέσσερα χάλκινα. Δείχνει κάτι αυτό. Το να έχουμε τέσσερα μετάλλια σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Σημαίνει ότι η Ομοσπονδία προσπαθεί και στηρίζει τα πράγματα σε μια νέα εποχή για αυτό και είπαμε ότι είναι σημαντικό για εμάς ότι από την Κ23 και μετά ξεκινάνε τα παιδιά να κάνουν πρωταθλητισμό. Μέχρι τις κατηγορίες Κ20 ετοιμάζονται για να κάνουν πρωταθλητισμό. Αυτό δείχνει ότι πιάνει τόπο όλος αυτός ο κόπος και η προσπάθεια που γίνεται”.

Λεϊρία 2024: Θετικό πρόσημο στην παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων runbeat.gr

Αναλυτικά οι θέσεις των μελών μας στη διοργάνωση

Άνδρες/Γυναίκες

3ος 74,96 μ. Χρήστος Φραντζεσκάκης σφυροβολία

3ος 80,52 μ. Γιάννης Κυριαζής ακοντισμός

7ος 19,30 μ. Οδυσσέας Μουζενίδης σφαιροβολία

7η 57,79 μ. Ελίνα Τζένγκο ακοντισμός

10ος 72,83 μ. Μιχάλης Αναστασάκης σφυροβολία

14η 15,95 μ. Μαρία Μαγκούλια σφαιροβολια

20η 63,79 μ. Σταυρούλα Κοσμίδου σφυροβολία

24η 50,88 μ. Κρίστυ Αναγνωστοπούλου δισκοβολία

Άνδρες/Γυναίκες Κ23

3ος 68,58 μ. Ορέστης Ντουσάκης σφυροβολία

3η 15,56 μ. Αναστασία Ντραγκομίροβα σφαιροβολία

6ος 55,10 μ. Αρτέμιος Αδαμάκης δισκοβολία

12η 46,90 μ. Μαρία Αλεξέεβα δισκοβολία

Πηγή: segas.gr