Λουκάς Πρωτονοτάριος: Στο Μαρόκο με στόχο επιδόσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο

 Runbeat Team   10:44 07-03-2023  

Λουκάς Πρωτονοτάριος: Στο Μαρόκο με στόχο επιδόσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο


Την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα σημαντικό γκραν πρι και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με σημαντικούς αντιπάλους θα έχει ο Λουκάς Πρωτονοτάριος, ο οποίος αναχωρεί σήμερα Τρίτη 7/3 για το Μαρόκο, όπου διεξάγεται το Marrakech 2023 Grand Prix.

 

Το 7ο διεθνές Para Athletics μίτινγκ, διεξάγεται από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου και συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που δίνουν πρόκριση στο Παγκόσμιο του Ιουλίου, έτσι ο Έλληνας σπρίντερ θα έχει την ευκαιρία με μία καλή επίδοση να εξασφαλίσει θέση στο Παγκόσμιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που η συμμετοχή αναμένεται να είναι μεγάλη και με σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες. Ο Λουκάς Πρωτονοτάριος θα συμμετάσχει σε δύο αγωνίσματα, στα 100μ. και τα 400μ. κατηγορίας Τ36. Το πρώτο θα διεξαχθεί στις 9 και το δεύτερο στις 11 Μαρτίου. Οι αγώνες φιλοξενούνται για 2η φορά στο Grand Stadium, της πόλης Μαρακές.

Εκτός της διοργανώτριας χώρας θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες της Αφρική, της Ευρώπη, της Ασία, της Βορείου και Νοτίου Αμερικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών συνολικά θα πάρουν μέρος 450 αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ.