Lyles: «Προτιμώ τα χρυσά μετάλλια από τα παγκόσμια ρεκόρ»

 Runbeat Team   18:31 29-03-2024  

Lyles: «Προτιμώ τα χρυσά μετάλλια από τα παγκόσμια ρεκόρ»


Ο Noah Lyles μίλησε σε podcast του Letsrun.com και εξήγησε γιατί προτιμάει τα χρυσά μετάλλια από ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Παρότι έχει πει αρκετές φορές ότι θα ήθελε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Usain Bolt στα 200 μέτρα, ο Lyles τόνισε ότι τα μετάλλια είναι κάτι που μένει για όλη την ζωή ενός αθλητή, ενώ τα ρεκόρ πάντα θα σπάνε.

 

«Προτιμώ τα χρυσά μετάλλια γιατί διαρκούν για πάντα, αν δεν τιμωρηθείς, αλλά τα ρεκόρ πάντα θα σπάνε. Όταν γίνεσαι χρυσός Ολυμπιονίκης, είσαι πάντα χρυσός Ολυμπιονίκης» τόνισε ο Αμερικανός, ενώ την ίδια άποψη έχει και ο προπονητής του, Lance Brauman.

«Τα παγκόσμια ρεκόρ είναι τέλεια, αλλά δεν είναι αυτό που είναι τα αθλήματα. Τα αθλήματα είναι ένας διαγωνισμός, το άθλημα είναι να τρέχεις κόντρα σε άλλους τύπους σε έναν αγώνα. Ίσως ο Lyles μπορεί να τρέξει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, 19.15, 19.12, κάπου εκεί, εάν κάνω σωστά τους υπολογισμούς. Θα το κάνει; Είναι δύσκολο να το πω. Όταν μιλάμε για τόσο γρήγορα, υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορείς να ελέγξεις και να χειριστείς» είπε μεταξύ άλλων ο Brauman.