Μ. Τραΐκοβιτς: «Ό,τι και να έγινε στο Παγκόσμιο, δεν πρέπει να με βάλει από κάτω»

 Runbeat Team   21:35 18-07-2022  

Μ. Τραΐκοβιτς: «Ό,τι και να έγινε στο Παγκόσμιο, δεν πρέπει να με βάλει από κάτω»


Παρότι η τρίτη παρουσία του Μίλαν Τράικοβιτς σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν του έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που ήταν η πρόκριση στον μεγάλο τελικό των 110μ. με εμπόδια, ο Κύπριος αθλητής απέδειξε ότι παραμένει στην ελίτ του παγκόσμιου στίβου σε ένα πολύ δύσκολο αγώνισμα.

 

Η πορεία του Κύπριου πρωταθλητή σταμάτησε στα ημιτελικά, τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/7/22), στο «Χέιγουορντ Φιλντ» του Γιουτζίν, καταλαμβάνοντας συνολικά τη 19η θέση. Τρέχοντας στη δεύτερη ημιτελική σειρά, ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη έφυγε αρκετά καλά από τον βατήρα, όμως, χτύπησε στα πρώτα εμπόδια, τα οποία τού έκοψαν την ταχύτητα και δεν μπόρεσε στη συνέχεια να φτάσει τους προπορευόμενους αθλητές. Έτσι, τερμάτισε στην 6η θέση της σειράς του σε 13.49 και αποχαιρέτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με το κεφάλι ψηλά.

«Είδα την κούρσα μου και φαίνεται να χτύπησα πολλά εμπόδια, κάτι που με έβγαλε έξω από τον ρυθμό μου. Αυτά συμβαίνουν στα εμπόδια. Το χτύπημα στο πρώτο εμπόδιο ήταν καθοριστικό, αφού έχασα τον βηματισμό μου και χτύπησα και στο δεύτερο… Μετά είναι δύσκολο να κάνω διορθώσεις και να γράψω καλό χρόνο», μας μετέφερε από το Γιουτζίν ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος με την επιστροφή του στην Κύπρο θα ξεκουραστεί λίγο και θα πρέπει να προσαρμοστεί ξανά στις ευρωπαϊκές ώρες, αφού ακολουθούν δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις, στις οποίες μπορεί να διακριθεί. Από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι αγώνες του στίβου στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ και από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

 

«Στη ζωή μου έμαθα να κοιτάω μπροστά. Τώρα έχουμε δύο πολύ σημαντικές διοργανώσεις, τους Κοινοπολιτειακούς και το Ευρωπαϊκό. Ό,τι και να έγινε στο Παγκόσμιο, δεν πρέπει να με βάλει από κάτω. Διανύω μια χρονιά αρκετά καλή, στην οποία έκανα πολύ γρήγορες κούρσες και θέλω να είμαι απόλυτα έτοιμος και για τις επόμενες. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της χρονιάς να βγει και ένα μεγάλο ρεκόρ. Αυτός είναι ο στόχος μου και είμαι αισιόδοξος ότι τα καλύτερα θα έρθουν», συμπλήρωσε ο 8ος στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα το 2019, Μίλαν Τράικοβιτς.