Μανώλης Στεφανουδάκης: «Αισιοδοξώ για το καλύτερο αποτέλεσμα»

 Runbeat Team   11:53 15-08-2021  

Μανώλης Στεφανουδάκης: «Αισιοδοξώ για το καλύτερο αποτέλεσμα»


Ο Μανώλης Στεφανουδάκης έχει καταφέρει την τελευταία δεκαετία να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός ελληνικών συνόρων στον ακοντισμό κατηγορίας F54.

Έχει κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ένα χρυσό το 2016 στο Ρίο και ένα χάλκινο το 2012 στο Λονδίνο, ενώ μετρά στη συλλογή του αμέτρητα μετάλλια σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο δε θα μπορούσε παρά να έχει υψηλές βλέψεις. Στους αγώνες που έδωσε μέσα στη σεζόν έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ονειρεύεται να βρεθεί και πάλι στο βάθρο.

Ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ για την 3η του συμμετοχή σε Παραολυμπιάδα. «Δέκα χρόνια δεν λείπω από τις πρώτες θέσεις από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και το Πανευρωπαϊκό μέχρι και τους Παραολυμπιακούς αγώνες», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Το ίδιο φιλοδοξώ να πετύχω και φέτος. Βέβαια θα υπάρξει μεγάλος συναγωνισμός. Όμως με την ομάδα μου είμαστε έτοιμοι και αισιοδοξούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

 

Ο Μανώλη Στεφανουδάκη στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης 2021 στην Πολωνία, ενώ στο Καυτανζόγλειο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωταθλητής τόσο στο ακόντιο με βολή στα 29.76μ. όσο και στη σφαιροβολία με βολή στα 8.22μ. «Με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Θεσσαλονίκη έκλεισε η προετοιμασία μου για την Παραολυμπιάδα του Τόκιο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις βολές που έχουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παρά το ατύχημα που είχαμε πάνω στην αγωνιστική πατέντα κατά την διάρκεια του αγώνα, οι βολές μας ήταν σταθερές και καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση με βολή 29,76μ., όσο και η βολή που είχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 στο Ντουμπάι. Η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί σκληρά χωρίς να παρεκκλίνει από το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες», τονίζει ο Στεφανουδάκης, ο οποίος θα πάρει τις αποφάσεις του για το μέλλον μετά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου. «Καμιά φορά είναι κάποιοι τραυματισμοί που σε κάνουν να απογοητεύεσαι, σε κάνουν να λες ότι μέχρι εδώ ήταν όμως είναι δύσκολη αυτή η απόφαση. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψω αυτούς τους χώρους», επισημαίνει, ενώ αναφερόμενος στα άδεια γήπεδα λόγω του Covid 19 είπε: «Σίγουρα είναι ένας προβληματισμός αυτός για τους αθλητές. Θα είναι σα να κάνουμε ία καλή προπόνηση και θα φανεί η δύναμη της καρδιάς».

 

Και αυτή τη φορά ο Μανώλης Στεφανουδάκης δεν ξέχασε τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του και τον βοηθούν στην δύσκολη προσπάθειά του. «Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου, τους προπονητές μου Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο, αλλά και όλο τον κόσμο που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο για να καταφέρω τους επιθυμητούς στόχους» . Επίσης ευχαρίστησε την Παραολυμπιακή Επιτροπή καθώς όπως εξηγεί: «Έχω μιλήσει πολλές φορές με την κ. Γκούφα και πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταθέσει ψυχή, έχουν δώσει αγώνα για να πάμε εμείς στο Τόκιο να αγωνιστούμε και να γυρίσουμε υγιείς πίσω στην Ελλάδα. Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο από κάθε αθλητή γι’ αυτούς τους ανθρώπους».