Μαρία Κάσσου: «Αν όλα πάνε καλά, θέλω να πάρω το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20»

 Πάνος Κατσαρός   18:27 05-01-2022  

Μαρία Κάσσου: «Αν όλα πάνε καλά, θέλω να πάρω το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20»


Μία από τις αθλήτριες που έκαναν αρκετά αισθητή την παρουσία τους στον Ελληνικό στίβο το 2021 ήταν η νεαρή Μαρία Κάσσου, που πραγματοποίησε σημαντικές εμφανίσεις.

Δύο από τις στιγμές που ξεχώρισαν για την ίδια μέσα στην χρονιά που πέρασε, ήταν η τρίτη θέση που κατέλαβε στον αγώνα 5.000 μέτρων στον Μαραθώνιο της Αθήνας με 17:18, αλλά και η αρκετά καλή της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό ανωμάλου δρόμου που έγινε στο Δουβλίνο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στις Ελληνικές συμμετοχές.

Η αθλήτρια που τους τελευταίους μήνες ανήκει στο γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, μίλησε στο Runbeat.gr για τους στόχους που έχει για το 2022, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ένας από τους στόχους της είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 που φέτος θα γίνει στο Κάλι της Κολομβίας, στις αρχές Αυγούστου.

 

«Πρωταρχικός στόχος για τη νέα χρονιά είναι να παραμείνω υγιής ώστε να μπορώ να αγωνίζομαι και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ο προγραμματισμός που έχουμε θέσει μέχρι στιγμής με τον προπονητή μου Σταύρο Καρρέ περιλαμβάνει το πανελλήνιο ανωμάλου δρόμου, όπου θέλουμε να κάνω μια δυνατή εμφάνιση. Θα κάνω ένα πέρασμα από τον κλειστό στίβο όπου θα αγωνιστώ στα 3000μ.

Μετά συνεχίζουμε την προετοιμασία για τον ανοιχτό όπου θα επικεντρωθώ στα 3000μ και τα 5000μ. Φυσικά μας ενδιαφέρει να πραγματοποιήσω καλές εμφανίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα και να βελτιώσω τις ατομικές μου επιδόσεις. Αν όλα πάνε καλά, θα θέλαμε να πάρω το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, που είναι και η κορυφαία διοργάνωση φέτος για την ηλικιακή μου κατηγορία» ήταν τα λόγια της νεαρής αθλήτριας.

 

Η προετοιμασία της Μαρίας Κάσσου πηγαίνει μέχρι στιγμής πολύ καλά, καθώς κυλάει χωρίς προβλήματα. Πάντως είναι αρκετά νωρίς και την περιμένει αρκετή δουλειά, μαζί με τον προπονητή της, Σταύρο Καρρέ, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και να κυνηγήσει τους στόχους της.