Μαρία Τσάκωνα: «Πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να βρεθώ στον τελικό»

 Runbeat Team   15:16 23-08-2021  

Μαρία Τσάκωνα: «Πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να βρεθώ στον τελικό»


Η ΜαρίαΤσάκωνα ονειρευόταν πολύ καιρό τη συμμετοχή της σε μία Παραολυμπιάδα και το όνειρό της αυτό θα γίνει πραγματικότητα στο Τόκιο. Η νεαρή κολυμβήτρια θα πάρει μέρος στα 100μ. πρόσθιο και στα 50μ. σκυταλοδρομίας ελεύθερο ευελπιστώντας σε μία όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία. «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και είμαι λίγο αγχωμένη γιατί είναι κάτι που περίμενα πάρα πολύ καιρό και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ», εξομολογείται στο επίσημο σάιτ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, ενώ αναφερόμενος στο στόχο της είναι ειλικρινής. «Ο στόχος είναι να περάσω στον τελικό γιατί ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αν περάσω στον τελικό θα έχω κατεβάσει τον χρόνο μου».

Άρα αρχικά ο στόχος της είναι ένα ατομικό ρεκόρ που θα τη φέρει στον τελικό και από εκεί και πέρα χωρίς άγχος θα παλέψει για το καλύτερο. «Είμαι καλά προετοιμασμένη. Έχω προπονηθεί πολύ καλά, ελπίζω να νιώθω και στο Τόκιο πολύ καλά. Είναι ένα μεγάλο γεγονός. Και πιστεύω ότι αν είμαι πολύ καλά θα κατεβάσω τον χρόνο μου όπως θέλω. Άμα είμαι σε καλή ημέρα ελπίζω ότι θα περάσω στον τελικό, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι, γιατί αγχώνομαι», εξηγεί.

Μιλώντας για το πώς μπήκε η κολύμβηση στη ζωή της εξηγεί αφοπλιστικά ότι «ξεκίνησα για θεραπευτικούς λόγους, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχα στη γέννα. Έπεσα από τα χέρια του γιατρού, έπρεπε να κολυμπάω και μετά με τον καιρό το είδα πιο σοβαρά, είδα ότι με γεμίζει»…

Δε δοκίμασε ποτέ άλλο άθλημα καθώς η κολύμβηση τη γέμιζε. Όπως λέει «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, κολυμπάω».

Ότι η Μαρία Τσάκωνα θα γίνονταν μεγάλη κολυμβήτρια φαινόνταν από τις επιτυχίες που είχε στη πισίνα. «Έχω 13 μετάλλια στα Junior, δηλαδή κάτω από τα 23 χρόνια. Και έχω και ένα αργυρό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών που διεξήχθη στο Μεξικό το 2017. Και το Πανελλήνιο ρεκόρ που έχω στη κατηγορία».

Τέλος αναφερόμενη στο γεγονός ότι δε θα υπάρχει κόσμος στην κερκίδα στην Παραολυμπιάδα είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα με επηρεάσει. Προσπαθώ πριν κολυμπήσω να σκέπτομαι ότι είμαι μόνη μου. Αυτό με ηρεμεί λίγο οπότε πιστεύω θα ναι το ίδιο πράγμα για μένα. Σίγουρα θα ήταν άλλη εμπειρία άμα ήταν γεμάτη κόσμο οι εξέδρες».