Ματάκης για Πανελλήνιο Κ20: «Φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για τις συγκεκριμένες ηλικίες δεν είναι μόνο η διάκριση»

 Runbeat Team   15:23 18-09-2023  

Ματάκης για Πανελλήνιο Κ20: «Φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για τις συγκεκριμένες ηλικίες δεν είναι μόνο η διάκριση»


Τον απολογισμό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στην Πάτρα έκανε μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ ο τεχνικός διευθυντής αναπτυξιακών ομάδων, Στέφανος Ματάκης.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Είναι γεγονός πως το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 διέφερε από των προηγούμενων ετών.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν οδήγησαν την Ομοσπονδία στην μετάθεση της στα μέσα Σεπτεμβρίου σε μια εποχή, που οι περισσότεροι ξεκινούν την προετοιμασία για τον επόμενο χρόνο και μέσα σε όλα αυτά σε διάστημα λίγων ημερών οι αγώνες μεταφέρθηκαν από την Λάρισα στην Πάτρα. Ωστόσο ο αγώνας όχι μόνο… σώθηκε χάρη στις ενέργειες της ομοσπονδίας και την ετοιμότητα της πόλης της Πάτρας, αλλά αποτέλεσε ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός για μια φουρνιά αθλητών και αθλητριών, που τα επόμενα χρόνια θα κληθούν να σταθούν στα στάδια εντός και εκτός συνόρων.

 

Στο διήμερο της δράσης φάνηκε η δυναμική της κατηγορίας Κ18, αφού σε πολλά αγωνίσματα οι μικροί όχι μόνο επικράτησαν, αλλά το έκαναν με εμφατικό τρόπο. Παράλληλα η απουσία σε ορισμένα αγωνίσματα των πρωτοκλασάτων της κατηγορίας άνοιξε το δρόμο σε νεαρότερους να δείξουν τις δυνατότητες τους.

“Η αλλαγή ημερομηνίας κράτησε – φυσιολογικά – αρκετούς αθλητές και αθλήτριες μακριά από τη διοργάνωση. Βασικό μέλημα της Ομοσπονδίας ήταν να μην χαθεί ο σημαντικότερος, εντός συνόρων, αγώνας της κατηγορίας. Το διήμερο των αγώνων στην Πάτρα είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά παιδιά της κατηγορίας Κ18 να διακρίνονται, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους και για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα νέα πρόσωπα είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δυνατότητες τους και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών. Η συμμετοχή και πόσο μάλλον η διάκριση σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι από μόνη της κίνητρο για τα νέα παιδιά να προχωρούν και να εξελίσσονται”, είπε αρχικά ο τεχνικός διευθυντής αναπτυξιακών ομάδων, Στέφανος Ματάκης, και συμπλήρωσε:

“Το 2024 είναι μια χρονιά με δύο σημαντικές διοργανώσεις το Ευρωπαϊκό Κ18 και το Παγκόσμιο Κ20. Παράλληλα το καλεντάρι περιλαμβάνει και τα Βαλκανικά Πρωταθλήματα που σε αυτές τις ηλικίες διαμορφωθούν αγωνιστικά την εικόνα αθλητών και αθλητριών και τους βοηθούν να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες”.

Αναφορικά με τη χρονιά που πέρασε είπε: “Είχαμε μετάλλια και καλές παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις των κατηγοριών. Φιλοσοφία της Ομοσπονδίας για τις συγκεκριμένες ηλικίες δεν είναι μόνο η διάκριση. Σίγουρα όλοι αγωνίζονται για να πετύχουν το καλύτερο, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και αν είναι εφικτό να κατακτήσουν μετάλλια.

Στόχος μας είναι να είμαστε κοντά στους αθλητές και στις αθλήτριες και στους προπονητές τους, προκειμένου να τους έχουμε σε τροχιά διακρίσεων για πολλά χρόνια και όχι μόνο στις μικρές κατηγορίες. Και αυτό είναι κάτι που το πετυχαίνουμε με τη συνδρομή όλων των μελών της κάθετης δομής της Ομοσπονδίας: των προπονητών, των τεχνικών συμβούλων, των ομοσπονδιακών προπονητών και των συντονιστών των τομέων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία καταφέραμε μέσα στη χρονιά όχι μόνο να γεμίσουμε την κορυφή, αλλά και το βάθος σε αρκετά αγωνίσματα που υστερούσαμε”.»