Μάχη… γιγάντων στον ακοντισμό στο πρώτο Wanda Diamond League για το 2023 στη Ντόχα

 Runbeat Team   9:26 19-04-2023  

Μάχη… γιγάντων στον ακοντισμό στο πρώτο Wanda Diamond League για το 2023 στη Ντόχα


Στις 5 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το πρώτο Wanda Diamond League για το 2023 και παρότι αρκετά νωρίς αρκετοί πρωταθλητές θα δώσουν το «παρών».

Από το πρόγραμμα του μίτινγκ στη Ντόχα, ξεχωρίζει η μάχη που θα γίνει στον ακοντισμό των ανδρών καθώς θα αναμετρηθούν οι τρεις πρώτοι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Anderson Peters θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιονίκη Neeraj Chopra και τον δύο φορές νικητή του Diamond Trophy Jakub Vadlejch.

Ο Peters και ο Vadlejch ήταν πρωταγωνιστές και πέρυσι στην Ντόχα στέλνοντας το ακόντιό τους πάνω από τα 90 μέτρα για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Τελικός νικητής ήταν ο Peters με βολή στα 93.07 μέτρα στον τελευταίο γύρο. Μία επίδοση που τον ανέβασε στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας λίστας.

Ο Chopra είχε αρχικά προγραμματιστεί να αγωνιστεί στην Ντόχα πέρυσι, αλλά αποχώρησε την τελευταία στιγμή λόγω ενός μικρού τραυματισμού. Ο Ινδός σούπερ σταρ ξεκίνησε τη σεζόν του 2022 τον Ιούνιο, σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ 89.30μ. στο Τούρκου, ενώ αργότερα ανέβασε κι άλλο την επίδοσή του με βολή στα 89.94 μέτρα στη Στοκχόλμη.

«Παρών» στο μίτινγκ της Ντόχα θα είναι επίσης ο Γερμανός πρωταθλητής Ευρώπης, Julian Weber, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και έχει ατομικό ρεκόρ 89.54 μέτρα. Επίσης θα αγωνιστεί ο Ολυμπιονίκη του 2012 με ατομικό ρεκόρ 90.16μ., Keshorn Walcott και ο Κενυάτης παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 Julius Yego, ο οποίος κατέχει το αφρικανικό ρεκόρ με 92.72μ.