Μάχη Barshim και Kerr στη δεύτερη συνάντηση της Wanda Diamond League στην Κίνα

 Runbeat Team   17:54 19-03-2024  

Μάχη Barshim και Kerr στη δεύτερη συνάντηση της Wanda Diamond League στην Κίνα


Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας του ύψους στη δεύτερη συνάντηση Wanda Diamond League της σεζόν στο Suzhou στις 27 Μαΐου. Ο Ολυμπιονίκης Mutaz Barshim θα αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού στίβου Hamish Kerr σε μια μονομαχία που αναμένεται να κλέψει την παράσταση πριν τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

 

Ο Νεοζηλανδός με άλμα στα 2.36μ. στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στη Γλασκώβη νωρίτερα αυτό τον μήνα και η μάχη του με τον Barshim τον Μάιο θα αποτελέσει ένα πολύ δυνατό τεστ σε μία ολυμπιακή χρονιά.

Από την πλευρά του, ο πρωταθλητής του Κατάρ δεν κατέβηκε στον κλειστό στίβο δίνοντας βαρύτητα στην προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Για τον Barshim, η διοργάνωση στο Suzhou θα είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για να διαπιστώσει κατά πόσο η προετοιμασία του απέδωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας άνδρας στην ιστορία δεν έχει κερδίσει περισσότερους παγκόσμιους τίτλους ανοικτού στίβου από τους τρεις διαδοχικά που κέρδισε ο Barshim μεταξύ 2017 και 2022, και επίσης κέρδισε το χάλκινο στο πιο πρόσφατο πρωταθλήματα στη Βουδαπέστη.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Κίνα για να ξεκινήσω τη νέα μου σεζόν», είπε ο Barshim και πρόσθεσε: «Πέρυσι τελείωσα τη σεζόν μου στην Κίνα στους Ασιατικούς Αγώνες όπου η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Δεν έχω πάει ποτέ στο Suzhou, αλλά ανυπομονώ να αγωνιστώ εκεί».

Ο Kerr, από την πλευρά του, έχει κι αυτός μία εντυπωσιακή συλλογή μεταλλίων. Το 2022, ο 27χρονος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το χρυσό στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και το 2023 κέρδισε για πρώτη φορά το Diamond League στη Στοκχόλμη.

 «Ανυπομονώ να κάνω το πρώτο μου ταξίδι στην Κίνα», είπε ο Kerr και συμπλήρωσε: «Μετά το άλμα στα 2.36μ. στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ξέρω ότι είμαι σε εξαιρετική φόρμα. Ανυπομονώ να ανταγωνιστώ μερικούς από τους άλλους καλύτερους άλτες στον κόσμο, μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό».

Να θυμίσουμε ότι τη συμμετοχή του στο μίτινγκ της Κίνας έχει ήδη επιβεβαιώσει ο Mondo Duplantis, ενώ ο Σουηδός πρωταθλητής του επί κοντώ θα ανοίξει το… χορό των αγώνων στον ανοικτό στίβο στις 20 Απριλίου στο Xiamen.