McLaughlin vs Jackson: Δίδυμο… φωτιά στα 60μ. στη Βοστώνη

 Runbeat Team   19:05 25-01-2023  

McLaughlin vs Jackson: Δίδυμο… φωτιά στα 60μ. στη Βοστώνη


Τεράστιο ενδιαφέρον αποκτά το γκραν πρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 4 Φεβρουαρίου στη Βοστώνη μετά την ανακοίνωση ότι θα λάβουν μέρος στα 60μ. η Sydney McLaughlin-Levrone και η Shericka Jackson. Οι δύο αθλήτριες που κυριαρχούν στα 400μ. εμπ. θα βρεθούν αντιμέτωπες και στον κλειστό στίβο.

 

Η McLaughlin-Levrone είναι ανίκητη τα τελευταία δύο χρόνια στα 400μ. εμπ., ενώ το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ (50.68) που πέτυχε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον δύσκολα θα ξεπεραστεί. 

Πλέον μένει να δούμε πόσο καλή είναι και στα 60μ. καθώς θα κάνει το ντεμπούτο της στον κλειστό στίβο στη Βοστώνη έχοντας μάλιστα απέναντί της εκπληκτική Τζαμαϊκανή σπρίντερ, Shericka Jackson.

Πέρυσι, η Jackson κέρδισε το χρυσό στα 200 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον τερματίζοντας σε 21.45, χρόνος που αποτελεί τον δεύτερο ταχύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα και στα 4Χ100 μέτρα.

Το ατομικό της ρεκόρ στα 60μ. είναι 7.04, το οποίο πέτυχε στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, πέρυσι στο Βελιγράδι.

Η McLaughlin-Levrone και η Jackson θα έχουν και άλλο ανταγωνισμό καθώς στην εκκίνης θα βρεθεί επίσης η Αμερικανή Brisco, η οποίος έτρεξε κάτω από επτά δευτερόλεπτα (6.99) την απόσταση όταν νίκησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.  Παρούσα θα είναι και η Hobbs που ήταν η τρίτη ταχύτερη αθλήτρια στην Αμερική πέρυσι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο μίτινγκ της Βοστώνης έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου και συγκεκριμένα οι Noah Lyles, Jake Wightman, Gabby Thomas, Grant Holloway, Trey Cunningham, Laura Muir Ciara Mageean, Katie Moon, Κατερίνα Στεφανίδη, Mariano Garcia, Bryce Hoppel και Marvin Bracy-Williams.