Με 11 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων

 Runbeat Team   11:14 07-05-2021  

Με 11 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων


Με 11 αθλητές και αθλήτριες θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο στο Σπλιτ της Κροατίας.

 Μετά το περυσινό… διάλειμμα λόγω covid-19, η διοργάνωση επιστρέφει με τη συμμετοχή 398 αθλητών και αθλητριών από 42 χώρες της Ευρώπης.

Στους αγώνες αναμένονται μεγάλες βολές, ενώ από ελληνικής πλευράς, η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, θέλει από νωρίς βολές στα 60 μ., ενώ ο Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία Κ23) θα επιδιώξει να ξεπεράσει το 19,92 μ. που σημείωσε στο Κύπελλο Ρίψεων στη Θεσσαλονίκη. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και η Ελίνα Τζένγκο αποτελούν το νέο αίμα της σφυροβολίας και του ακοντισμού αντίστοιχα και τους πρωταγωνιστές όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένεται αμφότεροι να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση. Με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο του Ιάσωνα Θανόπουλου (δισκοβολία) και του Γιώργου Χριστακάκου (ακοντισμός), δύο αθλητών που έκλεισαν με θετικό πρόσημο την παρουσία τους στις διοργανώσεις του 2020. Στη σφυροβολία, η Ηλιάνα Κοροσίδου θέλει φέτος να επιστέψει στις βολές πάνω από το ατομικό της ρεκόρ, ενώ η Σταυρούλα Κοσμίδου με το 61,30 μ., που ήδη έχει πετύχει στη σεζόν, έδειξε πως μπορεί να έχει μια καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στη σφαιροβολία Ανδρών μετέχει ο Τάσος Λατιφλάρι με προσδοκίες για βολές πάνω από τα 19,00 μ., ενώ η νεαρή Σοφία Κεσσίδη (δισκοβολία) στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση θα έχει την ευκαιρία να δείξει την κατάσταση της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Η Μελπομένη Γρηγοριάδου (ακοντισμός) επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση και κατάφερε να το συνδυάσει με την επίτευξη του ορίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στο Σπλιτ θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει το 55,37 μ., που σημείωσε πριν λίγες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί το ατομικό της ρεκόρ.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης θα αγωνιστούν οι Χριστακάκος, Λατιφλάρι, Κοσμίδου και Κεσσίδη.