Με φαβορί και αουτσάιντερ ο αγώνας Cross Country στο Βέλγιο

 Runbeat Team   14:35 20-01-2024  

Με φαβορί και αουτσάιντερ ο αγώνας Cross Country στο Βέλγιο


Στο Χανούτ στο Βέλγιο συνεχίζεται αύριο Κυριακή 21/1 το World Athletics Cross Country Tour Gold, όπου ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος.

Στους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του Βέλγου Isaac Kimeli και στις γυναίκες απόλυτο φαβορί είναι η Κενυάτισσα Edinah Jebitok.

Η Kimeli τερμάτισε πέρυσι δεύτερος πίσω από τον Γάλλο Yann Schrub, ενώ τρίτος ήταν ο επίσης Βέλγος Guillaume Grimard. Οι δύο συντοπίτες θα αναμετρηθούν ξανά αύριο στον αγώνα των 9 χιλιομέτρων έχοντας όμως πολύ δυνατούς αντιπάλους όπως ο Rogers Kibet από την Ουγκάντα, ο Yves Nimubona από τη Ρουάντα και ο Egide Ntakarutimana από το Μπουρούντι.

 

Οι Nimubona και Ntakarutimana έτρεξαν στο Καμπάτσιο στο San Giorgio su Legnano στην Ιταλία, στις 6 Ιανουαρίου, κατακτώντας την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ο Nimubona έτρεξε επίσης στα 10χλμ στη Βαλένθια πριν μία εβδομάδα, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 27:49.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Kibet, ο οποίος επίσης σημείωσε ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 27:07. Ο 20χρονος τερμάτισε 15ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country στο Bathurst τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στον αγώνα των 9 χιλιομέτρων γυναικών, η Jebitok έχει την ευκαιρία να προσθέσει άλλη μια νίκη στο παλμαρέ της στο Cross Country Tour Gold meeting μετά τις νίκες της στη Σεβίλλη τον Νοέμβριο και στη Venta de Banos τον Δεκέμβριο.

Η 22χρονη, η οποία κατετάγη όγδοη στο Bathurst πέρυσι, έτρεξε στη συνέχεια στο Cross Internacional Juan Muguerza στο Elgoibar στις 7 Ιανουαρίου και τερμάτισε δεύτερη εκεί, μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω από την Κενυάτισσα συμπατριώτισσά της Beatrice Chebet, την παγκόσμια πρωταθλήτρια cross country.

Βασική της αντίπαλος θα είναι η Pamela Kosgei, ενώ στην εκκίνηση θα βρεθούν επίσης η Βρετανίδα Megan Keith, η Ιταλίδα Giovanna Selva, η Ουγγαρέζα Lili Anna Vindics-Toth, η Κενυάτισσα Faith Chepkoech και η Βελγίδα Jana Van Lent.