Με Καραλή και Πανταζή αύριο το μίτινγκ στη Λιεβάν

 Runbeat Team   15:21 16-02-2022  

Με Καραλή και Πανταζή αύριο το μίτινγκ στη Λιεβάν


Διπλή εκπροσώπηση θα έχει η Ελλάδα στο μίτινγκ κλειστού στίβου που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 17/02 στην πόλη Λιεβέν της Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα θα αγωνιστεί ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ και ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν.

 

Ο Καραλής έχει σταθερά ψηλά άλματα στους αγώνες που έχει λάβει μέρος έως τώρα με κορυφαία επίδοση το 5.81μ. που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ. Στόχος του πλέον είναι το Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου που είναι 5.85 μέτρα. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να τον βοηθήσει και αύριο καθώς θα βρεθεί απέναντι στον Κρις Νίλσεν (ΗΠΑ) που έχει περάσει φέτος τα 6.02 μ., αλλά και τον «χρυσό» ολυμπιονίκη του 2016 Τιάγκο Μπραζ. Στον αγώνα θα είναι και ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ, που μπορεί να μην έχει βρει ακόμη το ρυθμό του, ωστόσο πάντα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις κορυφαίες διοργανώσεις. Ο Καραλής μετά το Λιεβέν θα αγωνιστεί το Σάββατο στο μίτινγκ του Κλερμόν Φεράν.

Ο Ανδρέας Πανταζής από την πλευρά του θα δώσει το δεύτερο αγώνα του επί γαλλικού εδάφους, όπου ευελπιστεί σε ένα μεγάλο άλμα. Φέτος έχει ρεκόρ 16.79μ., από το μίτινγκ της Καρλσρούης.

 

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού έχει την τρίτη επίδοση φέτος στον κόσμο και την κορυφαία φετινή επίδοση σε σχέση με τους υπόλοιπους επτά που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στο αγώνισμα μαζί με τον Ντόναλτ Σκοτ. Στον αγώνα ξεχωρίζουν ακόμη οι Λαζάρο Μαρτίνεζ (Κούβα), Μαξ Χες (Γερμανία), Γιασέρ Τρίκι (Αλγερία), Ναζίμ Μπαμπάεφ (Αζερμπαϊτζάν, Σίμο Λιπσάνεν (Φινλανδία) Μπενζαμέν Κομπαορέ (Γαλλία).

Το επί κοντώ των Ανδρών θα ξεκινήσει στις 20.45 και το τριπλούν των ανδρών στις 22.00.