Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   17:23 13-04-2023  

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ


Σε πόλεις όλης της χώρας και με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι προπονητικές συναντήσεις των επιλεγμένων αθλητών του ΣΕΓΑΣ.

Οι δράσεις γίνονται ανά τομέα και σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους των ΕΑΣ. Το ενδιαφέρον αθλητών και αθλητριών είναι πολύ μεγάλο, όπως και των προπονητών τους, που έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους συντονιστές και τους ομοσπονδιακούς προπονητές του τομέα τους.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τις συναντήσεις των αθλητών των αποστάσεων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά αφού έλαβαν το αναμνηστικό μπλουζάκι συμμετείχαν στην καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών κι έπειτα προπονήθηκαν.

 

Στην ομάδα των παιδιών μίλησαν οι πρωταθλητές των μεσαίων αποστάσεων Μαρία ΚάσσουΠέτρος ΠαπαιωάννουΑνθή Κυριακοπούλου και Ισαβέλλα Κοτσαχείλη, καθώς και η πρώην πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων και νυν προπονήτρια Τίνα Κεφάλα. Για τη σημασία της υλοποίησης του προγράμματος μίλησε στα παιδιά ο συντονιστής των αποστάσεων, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ενώ το παρών έδωσαν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Σταύρος Καρρέας, Μιχάλης Αναγνώστου και ο τεχνικός αναπτυξιακών κατηγοριών, Στέφανος Ματάκης.

Την Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη η δράση μεταφέρθηκε στην Πάτρα για τα σύνθετα αγωνίσματα. Η προπονητική συγκέντρωση επιλεγμένων έγινε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Λαδόπουλου υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης του τομέα, Δέσποινας Πάκου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές Βασίλης Μεγαλοοικονόμου (επί κοντώ), Ανέστης Καλτσίδης (Ρίψεις) και Γιώργος Παπανδρεόπουλος (ύψος), που βοήθησαν τους αθλητές-τριες και τους προπονητές τους με τις συμβουλές και τις προπονητικές τους προσεγγίσεις στα αγωνίσματά τους.

 

Στη συνάντηση δόθηκαν διατροφικές συμβουλές τις οποίες επιμελήθηκε η διατροφολόγος της Ομοσπονδίας Ρένα Μπαμπαρούτση, ενώ μέσω zoom, η ψυχολόγος της Ομοσπονδίας Φρόσω Πατσού μίλησε για την διαχείριση του προαγωνιστικού άγχους.

Σημαντική ήταν η συμβολή και του Δήμου Πάτρας, καθώς φιλοξένησε στους ξενώνες τους αθλητές και αθλήτριες που ήρθαν τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του προγράμματος είχε ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Μπούσιας.

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ runbeat.gr

Στην Τρίπολη συναντήθηκαν οι αθλητές και αθλήτριες των αποστάσεων. Την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Γερακός σε συνεργασία με τον τεχνικό σύμβουλο Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο.

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ runbeat.gr

Στην πόλη της Κέρκυρας βρέθηκαν σήμερα αθλητές και αθλήτριες του τομέα των ταχυτήτων. Παρουσία της συντονίστριας Ιωάννας Σιώμου και του πρωταθλητή Παναγιώτη Τριβυζά οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές του νησιού είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια διαφορετική προπόνηση. Η Ιωάννα Σιώμου μίλησε στους αθλητές και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Τριβυζάς ανέλαβε να τους δείξει δρομικές ασκήσεις τεχνικής.

Στην υλοποίηση της προπονητικής συγκέντρωσης συνέβαλε και ο τεχνικός σύμβουλος Νίκος Μόσχος, ενώ έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών οι προπονητές Παύλος Σκορδίλης και Ελένη Κορωνάκη.

Με μεγάλη ανταπόκριση συνεχίζεται το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών του ΣΕΓΑΣ runbeat.gr

Σε όλους τους επιλεγμένους αθλητές και αθλήτριες δίνετε ένα αναμνηστικό μπλουζάκι, γίνεται καταγραφή σωματομετρικών χαρακτηριστικών, ενώ παρουσιάζεται και ειδικό διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελείται η διατροφολόγους του ΣΕΓΑΣ Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

Στόχος της Ομοσπονδίας μέσα από το πρόγραμμα επιλεγμένων αθλητών είναι να βρεθεί κοντά στους αθλητές και αθλήτριες όλης της χώρας και να συμβάλει στην εξέλιξη τους. Συνολικά το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 25 πόλεις και θα συμμετάσχουν σε αυτό περίπου 800 παιδιά.