Με σημαντικές συμμετοχές ο 1ος αγώνας σφαιροβολίας Σίφνου

 Runbeat Team   14:07 23-09-2021  

Με σημαντικές συμμετοχές ο 1ος αγώνας σφαιροβολίας Σίφνου


Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου θα δώσουν το «παρών» στον 1ο αγώνα σφαιροβολίας με την επωνυμία Sifnos Street Shot Put, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο (25/9) στην περιοχή Αρτεμώνα στη Σίφνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές (Πανσιφνιακός σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων) στους αγώνες θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στη σφαιροβολία, Οδυσσέας Μουζενίδης, αλλά και η πρωταθλήτρια Ευρώπης και "ασημένια" στο Παγκόσμιο Κ20 στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο. Στους άνδρες ξεχωρίζουν ακόμη οι πρωταθλητές της σφαιροβολίας Τάσος Λατιφλάρι και Αννίβας Οικονόμου, ενώ στις γυναίκες οι πρωταθλήτριες του αγωνίσματος Μαρία Μαγκούλια, Αναστασία Ντραγκομίροβα, αλλά και η νεαρή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, Σοφία Κεσσίδη.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος οχτώ άνδρες και ισάριθμες γυναίκες, που θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν όμορφο θέαμα στους κατοίκους του νησιού και να βοηθήσουν στην αναβάθμιση του αθλητισμού στο νησί.

Ο αγώνας θα γίνει στις 16:30, ωστόσο οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί με (11.00-14.00) στο πολιτιστικό κέντρο «Μαριάνθη Σίμου», όπου θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων Erasmus + Sport, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας παράλληλα με τον αγώνα θα διεξαχθεί και το πρόγραμμα kids’ Athletics.

Το Sifnos Street Shot Put 2021 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένας αθλητικός θεσμός ο οποίος θα διοργανώνεται κάθε χρόνο και θα προσελκύει αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό.