Με σπουδαίες συμμετοχές αναμένεται και φέτος το Filothei Women Gala

 Runbeat Team   17:19 20-04-2022  

Με σπουδαίες συμμετοχές αναμένεται και φέτος το Filothei Women Gala


Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί και φέτος το διεθνές μίτινγκ Filothei Women Gala.

Η διοργάνωση, που κλείνει φέτος 23 χρόνια, θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο στάδιο της Φιλοθέης «Σ Κυριακίδης». Πρόκειται για ένα μίτινγκ που είναι ενταγμένο στη σειρά της World Athletics Continental tour (κατηγορία Bronze) και διεξάγεται υπό την αιγίδα της παγκόσμιας (WA) και της ευρωπαϊκής (EAA) ομοσπονδίας, όπως και του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) αλλά και την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

 

Όπως έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές θα διεξαχθούν πέντε αγωνίσματα και συγκεκριμένα 100μ, 100μ με εμπόδια, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος και άλμα επί κοντώ. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν ορισμένες από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, αλλά και του εξωτερικού. Εξάλλου το μίτινγκ της Φιλοθέης φημίζεται για τις πολύ καλές επιδόσεις που έχουν οι συμμετέχουσες. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί έξι ρεκόρ. Η πιο… παραγωγική χρονιά όσον αφορά στα ρεκόρ ήταν το 2016 οπότε και η Ουκρανή  Pogrebnyak σημείωσε ρεκόρ στα 100μ. με 11.18, όπως και η Στεφανίδη στο επί κοντώ που ξεπέρασε τα 4.86μ., αλλά και η Παπαχρήστου στο τριπλούν με άλμα στα 14.73μ.





Το 2006 Η Βουλγάρα Veneva πέρασε τα 2.03μ. στο ύψος σημειώνοντας εθνικό ρεκόρ, ενώ το 2002 η Ρωσίδα Kotova είχε άλμα στα 7.03μ. στο μήκος, Το πρώτο ρεκόρ σημειώθηκε στην 1η διοργάνωση το 2000 από την Βουλγάρα Dimitrova στα 100μ. εμπ με χρόνο 12.89.

Το διεθνές μίτινγκ θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ.