Με σπουδαίες συμμετοχές διεξάγεται αύριο το μίτινγκ του Τορούν

 Runbeat Team   18:01 21-02-2022  

Με σπουδαίες συμμετοχές διεξάγεται αύριο το μίτινγκ του Τορούν


Με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων πρωταθλητών διεξάγεται αύριο Τρίτη 22/02 το «χρυσό» μίτινγκ ORLEN Copernicus Cup στο Τορούν της Πολωνίας.

Από τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών ξεχωρίζει σίγουρα αυτό της Elaine Thompson-Herah και Selemon Barega.

 

Η Thompson-Herah έκανε τον πρώτο αγώνα της στον κλειστό στίβο το περασμένο Σάββατο στο Μπέρμιγχαμ, όπου τερμάτισε σε 7.08 στα 60μ. Η Τζαμαϊκανή θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται  μετά και τον αυριανό αγώνα και μετά θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στο Βελιγράδι. «Ήλπιζα να πέσω κάτω από τα επτά δευτερόλεπτα (στο Μπέρμιγχαμ), αλλά δεν τα κατάφερε», είπε η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της Τζαμάικα, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 6.98 στον κλειστό στίβο από το 2017. «Με τον προκριματικό και τον τελικό στο Τορούν ελπίζω να καταφέρω να πετύχω το στόχο μου», τόνισε η Thompson-Herah , η οποία θα έχει δυνατό ανταγωνισμό καθώς θα αγωνιστούν και οι Ewa Swoboda,  Daryll Neita Ajla Del Ponte, Marika Popowicz-Drapala και Pia Skrzyszowska.

Απειλούνται τα ρεκόρ μεσαίων αποστάσεων απειλούνται

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι κούρσες των 3.000 μέτρων των ανδρών και των 1.500μ. των γυναικών.

Selemon Barega, Lamecha Girma και Getnet Wale αναμένεται να τα δώσουν όλα για τη νίκη στα 3 χιλιόμετρα των ανδρών, ενώ η Gudaf Tsegay επιστρέφει στη δράση με στόχο ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο Wale, ο Barega και ο Girma αντίστοιχα έφτασαν στη δεύτερη, τρίτη και έκτη θέση στην παγκόσμια λίστα όλων των εποχών σε κλειστό στίβο χάρη στις εμφανίσεις τους στο Lievin πριν από 12 μήνες. Οι τρεις αθλητές βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι στο Lievin την περασμένη εβδομάδα, αλλά αντί να κυνηγούν χρόνους το ρεκόρ βρέθηκαν να κυνηγούν ο ένας τον άλλο προσφέροντας ένα συναρπαστικό αγώνα με τον Girma να θριαμβεύει νικώντας στο νήμα τον Barega με 7:30.54 έναντι 7:30.66. Ο Wale ήταν τρίτος με 7:30.88.

Η Gudaf Tsegay από την πλευρά της αγωνίστηκε στο Lievin έχοντας ως στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ της Genzebe Dibaba στο μίλι εσωτερικού χώρου (4:13.31). Ωστόσο, μια πτώση στον πρώτο γύρο της στοίχισε την επίδοση όχι όμως και τη νίκη καθώς τερμάτισε πρώτη με 4:21.72. Εφόσον η πτώση δεν της δημιούργησε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, η Tsegay θα κυνηγήσει κάτι καλό στο Τορούν έχοντας για κύριες αντιπάλους τις Axumawit Embaye και Hirut Mehesha, οι οποίες τερμάτισαν δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα στο Lievin. Μαζί τους θα αγωνιστούν και οι Habitam Alemu και Lemlem Hailu, που κέρδισαν αντίστοιχα στα 800μ. και 3000μ. στο Torun πέρυσι, και η Linden Hall, που ήταν τρίτη στο Μπέρμιγχαμ το περασμένο Σάββατο με 4:07.36.

Δυνατός αναμένεται να είναι ο αγώνας και των 800μ. γυναικών, εκεί όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ουγκάντα ​​, Halimah Nakaayi, θέλει να βελτιώσει κι άλλο τις φετινές τις επιδόσεις σημειώνοντας ένα ακόμη Εθνικό ρεκόρ. Ήδη το έχει πετύχει δύο φορές φέτος και στο Τορούν θα πάρει για κάτι ακόμα καλύτερο. Κύρια αντίπαλός της θα είναι η κάτοχο του ρεκόρ Ωκεανίας στα 800μ., Catriona Bisset, αλλά και οι Freweyni Hailu και  Tigist Girma.

Αντίστοιχα συναρπαστικός αναμένεται και ο αγώνας 800μ. των ανδρών με τη συμμετοχή των Elliot Giles και Collins Kipruto που σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους στο Μπέρμπιγχαμ, αλλά και των Andreas Kramer, Amel Tuka, ,Mark English και Adam Kszczot.

Από εκεί και περά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι κούρσες των 400μ. γυναικών και τα 60μ. εμπ. των ανδρών με της συμμετοχή σπουδαίων αθλητριών και αθλητών. Femke Bol, Natalia Kaczmarek, Justyna Swiety-Ersetic, Anna Kielbasinskaκαι Lieke Klaver είναι οι σημαντικότερες συμμετοχές στα 400μ. γυναικών, ενώ στα 60μ. εμπ. ανδρών ξεχωρίζουν τα ονόματα των Wilhem Belocian, Orlando Ortega, Damian Czykier και Jakub Szymanski.

Σημαντικές συμμετοχές όμως υπάρχουν και στα υπόλοιπα αγωνίσματα…