Με Τεντόγλου και Στεφανίδη αύριο το Wanda Diamond στο Μαρόκο

 Runbeat Team   13:30 04-06-2022  

Με Τεντόγλου και Στεφανίδη αύριο το Wanda Diamond στο Μαρόκο


Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τον μικροτραυματισμό του ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος αναμένεται αγωνιστεί αύριο Κυριακή (5/6) στο Wanda Diamond που διεξάγεται στο επιστρέφει στο Μαρόκο και συγκεκριμένα στο Ραμάτ μετά το 2019. Στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστούν και οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ παρόντες θα είναι πολλοί μεγάλοι αστέρες του στίβου όπως ο Karsten Warholm και ο Soufiane El Bakkali.

 

Το ελληνικό ενδιαφέρον, πάντως, θα είναι στραμμένο αρχικά στο μήκος, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου θα επιδιώξει να πετύχει ένα μεγάλο άλμα. Ο Έλληνας πρωταθλητής απέχει από τους αγώνες το τελευταίο διάστημα καθώς αισθάνθηκε μία ενόχληση στο πόδι του, ωστόσο, επιστρέφει στη δράση με υψηλούς στόχους και στόχο να πηδήξει περισσότερο από το 8.36μ. που έχει φέτος. Βασικός του αντίπαλος θα είναι ο δεκαθλητής Simon Ehammer, ο οποίος φέτος έχει καλύτερο άλμα στα 8.45μ! Σημαντική η συμμετοχή και των Thobias Montler και Tajay Gayle.

Σπουδαίος αγώνας αναμένεται και στο επί κοντώ των γυναικών, εκεί όπου η Κατερίνα Στεφανίδη θα επιδιώξει να βελτιώσει τη φετινή της επίδοση έχοντας απέναντί της την Αμερικανίδα Sandi Morris που έχει καλύτερη φετινή επίδοση 4.73μ., τη Βρετανίδα Holly Bradshaw και τη Σλοβένα Tina Sutej. Παρούσα και η Νικόλ Κυριακοπούλου που ευελπιστεί σε μία καλή παρουσία.

Από εκεί και πέρα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα 400μ. εμπ. των ανδρών εκεί όπου ο Karsten Warholm θα κάνει ντεμπούτο στη θερινή σεζόν, ενώ έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Μετά το εκπληκτικό 45.94 που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αποτελεί Παγκόσμιο ρεκόρ όλοι περιμένουν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο 26χρονος Νορβηγός. Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του 2016, ο Τούρκος Yasmani Copello.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η κούρσα των 1.500μ. ανδρών, εκεί όπου δεσπόζει η παρουσία του Μαροκινού Soufiane El Bakkali, ο οποίος έγινε ο πρώτος μη Κενυάτης που κέρδισε τον Ολυμπιακό τίτλο στιπλ ανδρών μετά τον Πολωνό Bronislaw Malinowski το 1980.

Η κούρσα αναμένεται δυνατή καθώς παρόντες θα είναι ο Αιθίοπας ​​Lamecha Girma, ο Κενυάτης Benjamin Kigen και ο Γάλλος Mahiedine Mekhissi-Bennabad.

Σημαντική η παρουσία της Elaine Thompson-Herah στα 100μ. και 200μ., αλλά και άλλων σπουδαίων Ολυμπιονικών.