Με Τεντόγλου, Κυριακοπούλου και πολλούς αστέρες το μίτινγκ στη Μαδρίτη

 Runbeat Team   13:18 21-02-2023  

Με Τεντόγλου, Κυριακοπούλου και πολλούς αστέρες το μίτινγκ στη Μαδρίτη


Με αρκετές ελληνικές συμμετοχές και φυσικά την παρουσία του Μίτλου Τεντόγλου να ξεχωρίζει διεξάγεται αύριο Τετάρτη η «χρυσή» συνάντηση του World Athletics Indoor Tour 2023 στη Μαδρίτη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. Όπως δήλωσε και μετά το 8.20μ. που σημείωσε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα προχθές Κυριακή, δεν πρόκειται να πιέσει τον εαυτό του και απλά θα αποτελέσει μία καλή προπόνηση γι’ αυτόν.

 

Οι πιο δυνατοί αντίπαλοι του Τεντόγλου είναι ο Σουηδός Thobias Montler και ο Maykel Masso από την Κούβας.

Παρούσα θα είναι και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία θα αγωνιστεί στο επί κοντώ των γυναικών, όπου ξεχωρίζει η παρουσία της Καναδής Alysa Newman.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει η μάχη που θα γίνει στα 1500 μέτρα ανδρών. Με βηματοδότη τον Erik Sowinski, ο Αμερικανός συμπατριώτης του Yared Nuguse θα επιδιώξει να διατηρήσει τα σκήπτρα με έναν καλό χρόνο μετά τις νίκες του Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη. Εκεί, ο 23χρονος σημείωσε ατομικό ρεκόρ 7:28.24 και 3:47.38 στα 3000 μέτρα και το μίλι, αντίστοιχα, ενώ πέρασε στη δεύτερη θέση στη λίστα όλων των εποχών στο μίλι.

Απέναντί του θα έχει τον Ισπανό Garcia Romo που επίσης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ δυνατός είναι και ο Αμερικανός Grant Fisher, αλλά και οι Jesus Gomez (SB 3:36,33) και Adel Mechaal (3:36,55).

Ο νέος κάτοχος του Ευρωπαϊκού ρεκόρ στα 3000μ., ο Mohamed Katir θα αποφασίσει τελευταία στιγμή εάν θα κατέβει στα 1500μ. ή στα 3000μ.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας σφαιροβολίας γυναικών παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον καθώς παρούσες θα είναι όλες οι μεταλλιούχες τα ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου και συγκεκριμένα οι Chase Ealey, Auriol Dongmo και Jessica Schilder.

Παρούσα θα είναι και η πρωταθλήτρια της Κοινοπολιτείας, Sarah Mitton, η οποία τον περασμένο μήνα έστειλε τη σφαίρα στα 19.80μ.

Στα 60μ. εμπ. γυναικών δεσπόζει η παρουσία  της παγκόσμιας πρωταθλήτριας κλειστού στίβου Cyrena Samba-Mayela και της πρωταθλήτριας Ευρώπης Nadine Visser, αλλά και της Reetta Hurske.

Δυνατή μάχη αναμένεται και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών καθώς ξεχωρίζει η παρουσία των Αμερικανών Daniel Roberts (SB 7:43 στο Lievin) και του Freddie Crittenden, αλλά και των Roger Iribarne και Enrique Llopis.

Ξεχωριστός θα είναι και ο αγώνας τριπλούν γυναικών, όπου Liadagmis Povea και Leyanis Perez θα αναμετρηθούν έχοντας τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος.

Στα 800μ. των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία των Ισπανών Mariano Garcia και Saul Ordonez, ο οποίοι έχουν αφήσει «ανοικτούς λογαριασμούς» από το εγχώριο πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Σουηδός Andreas Kramer, αλλά και οι Tony Van Diepen ( SB με 1:46,36) και Mark English (1:46,57).

Τα ονόματα των Ισπανών ξεχωρίζουν και στα 400μ. καθώς θα αγωνιστεί ο Oscar Husillos που σημείωσε εθνικό ρεκόρ την περασμένη Κυριακή με 45.58, αλλά και των Inaki Canal, Manuel Guijarro (46,07) και Lucas Bua (46,23).

Στο πρόγραμμα βρίσκεται και ο αγώνας των 60μ. γυναικών όπου ξεχωρίζουν οι Kayla White (SB με 7,13) και Noelie Yarigo (1:58,48).