Με Τεντόγλου, Σπανουδάκη και σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό τα «Βεργώτεια 2022»

 Runbeat Team   14:45 03-05-2022  

Με Τεντόγλου, Σπανουδάκη και σπουδαία ονόματα από το εξωτερικό τα «Βεργώτεια 2022»


Μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας, αλλά και σπουδαία ονόματα του εξωτερικού θα βρεθούν το Σάββατο 14 Μαΐου στο διεθνές μίτινγκ «Βεργώτεια 2022», τα οποία φια φιλοξενηθούν στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου.

Κατά τη διάρκεια του μίτινγκ θα διεξαχθούν 10 αγωνίσματα, ενώ από τους συμμετέχοντες σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος. Ο Έλληνας πρωταθλητής στον πρώτο του αγώνα την περασμένη Κυριακή είχε καλύτερο άλμα στα 8.05μ. στους Διασυλλογικούς Αγώνες της Αθήνας και ελπίζει σε μία πολύ καλύτερη συνέχεια.

 

Στόχος του είναι άλλωστε ξεκάθαρα η κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ και οι αγώνες θα τον βοηθήσουν να το πετύχει.  

Δίπλα στον Τεντόγλου θα αγωνιστεί ο φιναλίστ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο άλμα τριπλούν Νίκος Ανδρικόπουλος, ενώ ιδιαίτερη αξία έχει η συμμετοχή του πέμπτου Παραολυμπιονίκη του Ρίο, Κωνσταντίνου Βέλτση. Στο μήκος γυναικών, το φαβορί είναι η Φλορεντίνα Ιούσκο από τη Ρουμανία, η οποία έχει ατομική επίδοση 6,92μ. Μαζί της θα είναι η Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν, η Σπυριδούλα Καρύδη και η Γιάνα Ντραγκουντίνοβιτς από τη Σερβία.

Εξαιρετικό επίπεδο αναμένουμε στη σφαιροβολία με τον Ρουμάνο Αντρέι Τοάντερ, (ρεκόρ 21,29μ!), τον Ολλανδό Σβεν Πόλμαν, τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον Αναστάσιο Λατιφλάρι να αποτελούν τετράδα-φωτιά!

Στο ύψος των γυναικών πρωταγωνίστρια όπως και πέρυσι θα είναι η Μαρία Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο (9η στους Ολυμπιακούς στο Τόκιο και 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι). Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετέχουν η πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022 στον κλειστό στίβο Ελευθερία Χριστογεώργου και η Τατιάνα Γκούσιν. Στο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Τίχομιρ Ιβάνοφ από τη Βουλγαρία με ατομικό ρεκόρ 2,31μ.

Ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι θα είναι φέτος οι δρόμοι ταχύτητας. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη, ο Παναγιώτης Τριβυζάς, η Ελισάβετ Πεσιρίδου και 20 ακόμα σπρίντερ θα συμμετέχουν σε καμπ της Εθνικής Ομάδας, το οποίο διοργανώνουν στο Ληξούρι η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και ο ΣΕΓΑΣ. Το καμπ θα πραγματοποιηθεί 7 - 13 Μαΐου και στη συνέχεια οι αθλητές θα έρθουν στο Αργοστόλι για τα «Βεργώτεια». Στα 100 και στα 200 ανδρών θα αγωνιστούν τρεις Ολλανδοί: Έλβις Αφρίφα και Κεϊθάρο Οστερβόλντε στους άνδρες και η Λεονί Φαν Φλιτ στις γυναίκες, η οποία έχει 11,29 στα 100μ και 23,16 στα 200μ. Στα 400μ ξεχωρίζει η συμμετοχή του νεαρού Αντρέι Νικουλίτα από τη Ρουμανία, ο οποίος έχει ρεκόρ 46,97.

Δίπλα στα μεγάλα αυτά ονόματα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν και οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες της Κεφαλονιάς. Δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν οι φίλαθλοι στις κερκίδες του σταδίου «Ανδρέας Βεργωτής», αφού φέτος δεν υπάρχουν περιορισμοί λόγω Covid-19 και η είσοδος είναι ελεύθερη.