Με Τεντόγλου, Στεφανίδη και πολλούς αστέρες το Diamond League του Μονακό

 Runbeat Team   10:45 10-08-2022  

Με Τεντόγλου, Στεφανίδη και πολλούς αστέρες το Diamond League του Μονακό


Τον τελευταίο τους αγώνα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δίνουν απόψε το βράδυ ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη καθώς θα συμμετάσχουν στο Diamond League του Μονακό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του μήκους είχε αγωνιστεί πριν δύο ημέρες στη Σιλεσία, όπου διατήρησε το αήττητο σερί του και κάτι ανάλογο θα επιδιώξει και απόψε (το μήκος των ανδρών ξεκινά στις 20:30 ώρα Ελλάδας). Βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου θα είναι ο Ινδός Sreesjankar που έχει φετινό ρεκόρ 8.36μ., ενώ «παρών» θα είναι και ο Σουηδός Thobias Montler, αλλά και πολλοί άλλοι αστέρες του μήκους.

 

Τον πρώτο της αγώνα μετά το Όρεγκον θα κάνει η Κατερίνα Στεφανίδη (το επί κοντώ γυναικών ξεκινά στις 21:20 ώρα Ελλάδας), η οποία θα κυνηγήσει μεγάλα άλματα. Μεγάλος θα είναι ο ανταγωνισμός καθώς θα παραστούν και οι Sandi Morris, Nina Kennedy, Tina Sutej, Angelica Moser και άλλες…

Όλα τα μεγάλα αστέρια στο Μονακό

Από εκεί και πέρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αγώνες μεσαίων αποστάσεων καθώς την τελευταία δεκαετία, η συνάντηση Wanda Diamond League στο Μονακό έχει καθιερωθεί ως η ιδανική συνάντηση για την επίτευξη ενός παγκοσμίου ρεκόρ.

Κατά το παρελθόν σημειώθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Genzebe Dibaba από την Αιθιοπία στα 1500μ. με 3:50.07 το 2015 και της Κενυάτισσας Beatrice Chepkoech στα 3000μ. στιπλ το 2018 κα το 2020.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Sifan Hassan κατέρριψε το ρεκόρ μιλίου το 2019 και ο επίσης Ολυμπιονίκης Joshua Cheptegei βελτίωσε το ρεκόρ των 5000 μέτρων το 2020.

Πέρυσι, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης στα 1500 μέτρα, Faith Kipyegon, έφτασε πολύ κοντά στο να συνεχίσει το σερί σημειώνοντας την καλύτερη ατομική της επίδοση και ρεκόρ Κένυας με χρόνο 3:51.07, επίδοση που αποτελεί τον τέταρτο ταχύτερο καλύτερο χρόνο στην ιστορία, και μόλις ένα δευτερόλεπτο μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ της Dibaba.

Η Kipyegon επιστρέφει φέτος, έχοντας μία κυρίαρχη παρουσία στο Παγκόσμιο του Όργεκον και χρόνο κοντά στα 3:52 κάτι που σημαίνει ότι είναι ικανή για ένα νέο ρεκόρ στα 1500μ. Ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει καθώς παρούσες θα είναι οι αθλήτριες από την Αιθιοπία Hirut Meshesha και Axumawit Embaye.

Μεγάλες μάχες αναμένεται να γίνουν επίσης στα 100μ. γυναικών και στα 200μ. και 1000μ. των ανδρών.

Το Τζαμαϊκανό ζευγάρι Shelley-Ann Fraser-Pryce και Shericka Jackson θα  βρεθεί και πάλι αντιμέτωπο στο Μονακό στα 100μ., ενώ στα 200μ. των ανδρών, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 400μ.,

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 400 μέτρων Michael Norman θα βρεθεί απέναντι στον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή παραιτηθεί σε απόσταση για να αντιμετωπίσει τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Noah Lyles, σ’ έναν τελικό που θα αγωνιστούν επίσης οι πέντε πρώτοι του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον.

Θα μοιράσουν τη διαδρομή και θα συναντηθούν στα 1000μ. ο  παγκόσμιος πρωταθλητής των 800 μέτρων Emmanuel Korir και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1500 μέτρα Jake Wightman, ενώ ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο πρωταθλητής των αγώνων Κοινοπολιτείας στα 800μ., ο Wycliffe Kinyamal και «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής, Marco Arop.

Στα 110μ. εμπ.  θα λύσουν ξανά τις διαφορές τους ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Grant Holloway και ο «ασημένιος» πρωταθλητής, Trey Cunningham. «Παρών» και ο Ολυμπιονίκης Hansle Parchment, αλλά και ο Αμερικανός πρωταθλητής, Daniel Roberts και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ U20 Sasha Zhoya.

Πολύ υψηλού επιπέδου θα είναι και ο αγώνας των 200μ. γυναικών, όπου θα παραταχθούν οι Shaunae Miller-Uibo, Gabby Thomas και Sada Williams.

Παρόντες θα είναι και άλλοι σπουδαίοι αθλητές, ενώ ξεχωρίζει η παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και κατόχου του Παγκοσμίου ρεκόρ στο τριπλούν, Yulimar Rojas.

Το πρόγραμμα σε ώρες Μονακό (είναι μία ώρα πίσω σε σχέση με την Ελλάδα)