Με Τεντόγλου, Πεσιρίδου, Βασιλείου και άλλους σπουδαίους τα «Βενιζέλεια 2021»

 Runbeat Team   14:10 25-05-2021  

Με Τεντόγλου, Πεσιρίδου, Βασιλείου και άλλους σπουδαίους τα «Βενιζέλεια 2021»


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα «Βενιζέλεια-Χανιά 2021» συγκεντρώνουν τα βλέμματα καθώς αναμένεται να αγωνιστούν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας και όχι μόνο.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα ορισμένα από τα ονόματα που θα αγωνιστούν το σαββατοκύριακο στα Χανιά και το ενδιαφέρον μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Η παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου ξεχωρίζει στο μήκος, αλλά και των Φραντζεσκάκη, Δημητράκη, Ζήκου, Σπανουδάκη, Γκούσιν, Βασιλείου, Φέρρα, Πεσιρίδου, Καρύδη στα αγωνίσματά τους.

 

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Αποκορώνου και του Ε.Α.Κ. Χανίων. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στις διοργανώσεις και στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στην κατηγορία «EAA Bronze» και αποτελεί πρόκριση και αγώνα επίτευξης ορίων για τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις του 2021. Πρόκειται για ένα μίτινγκ που δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, ανάλογα με τη θέση κατάταξη τους στα αγωνίσματα, να κερδίσουν βαθμούς στην προσπάθεια τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην επίσημη ενημέρωσή τους, «θα συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, τα αγωνίσματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων και μεγάλος αριθμός ξένων πρωταθλητών.

Σε περίπτωση μάλιστα που εγκριθεί η αναμενόμενη οικονομική συμμετοχή της Γ.Γ.Α. όπως γίνεται τα τελευταία 40 συνεχόμενα χρόνια, οι αγωνιστικές συνθήκες θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, σε συνδυασμό και με το καλύτερο επίπεδο από πλευράς επιδόσεων, ιδιαίτερα των ξένων πρωταθλητών.

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου απαιτούν τη συμμετοχή σε κάθε αγώνισμα, τριών τουλάχιστον Ευρωπαίων αθλητών από τρεις διαφορετικές χώρες και επιπλέον της συμμετοχής των Ελλήνων πρωταθλητών.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από 27 και περισσότερες διαφορετικές χώρες, τηρώντας όλες τις υγειονομικές διατάξεις και πρωτόκολλα σχετικά με τον Covid – 19

Οι διοργανωτές των αγώνων ανακοινώνουν τις πρώτες συμμετοχές Ελλήνων πρωταθλητών που είναι: Τεντόγλου Μίλτος (Μήκος), Φραντζεσκάκης Χρήστος (Σφύρα), Δημητράκης Ανδρέας (1.500), Ζήκος Κώστας (100), Σπανουδάκη Ραφαέλα (100), Γκούσιν Τατιάνα (ύψος), Βασιλείου Ειρήνη (400), Φέρρα Ανδριάννα (400), Πεσιρίδου, Ελισάβετ (100 Εμπ.) – Καρύδη Σπυριδούλα (Τριπλούν)».

Στα αγωνίσματα θα συμμετέχει και μεγάλος αριθμός αθλητών – αθλητριών των σωματείων της Κρήτης, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.